SİYONİST İŞGALCİLERDEN MESCİDİ AKSA'YA BASKIN

 

Görüntülenme: 2502 Tarih: 27 Temmuz 2020 15:22
SİYONİST İŞGALCİLERDEN MESCİDİ AKSA'YA BASKIN

Siyonist İsrail polisinin eşlik ettiği onlarca fanatik Yahudi yerleşimci Mescidi Aksa’ya baskın düzenledi.
 
Filistinli yerel kaynaklar, dün bazı Yahudi yerleşimcilerin, Mescidi Aksa avlusuna baskın düzenlediğini ve talmudik ritüeller gerçekleştirdiğini söyledi.
 
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, el-Meğaribe kapısından yaptıkları baskın sırasında bir Yahudi yerleşimci yüksek sesle talmudik duaları okudu.
 
Ayrıca yerel kaynaklar, işgal güçlerinin, Yahudi yerleşimcilerin baskınını kolaylaştırmak için Mescidi Aksa'nın doğu bölgesini ibadet eden ve murabıt Müslümanlardan boşalttığını belirtti.
 
İsrailli "Tapınak Öğrencileri Örgütü” Mescidi Aksa’yı Yahudileştirmek amacıyla “Tapınak Dağı Ellerimizde” başlıklı bir kampanya başlattı.
 
Bu Kampanya, örgütteki katılımcı sayısını artırmak ve İsrail’in Yahudileştirme projesini desteklemek için mali bağış toplamayı hedefliyor.
 
Örgüt, 27 ile 30 Temmuz arasında sözde "Tapınağın yıkılması" anısına Mescidi Aksa’ya büyük ve özel baskınlar yapılması çağrısında bulunmuştu.
 
İşgal polisi, Mescidi Aksa’ya giren Filistinlilere ise sınırlama getiriyor ve sürekli dış kapılarda kimlik kontrolü yapıyor.
 
Mescidi Aksa hemen her gün sabah ve öğleden sonra bir dizi baskın ve ihlale maruz kalırken Yahudi bayramlarında bu baskınların sıklığı artıyor.
 
Hamas’ın Batı Şeria’daki Medya Ofisinin yayımladığı rapora göre, Yahudi yerleşimciler Mayıs ayında Mescidi Aksa’ya 75 baskın düzenlerken, Haziran ayında baskın sayısı 1801’e ulaştı.  Ayrıca aralarında Mescidi Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri’nin de bulunduğu 48 kişiye Mescidi Aksa’dan uzaklaştırma cezası verildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar