GAZZE EKONOMİSİNE GASIP İSRAİL'İN YANI SIRA KORONA DA DARBE VURDU

 

Görüntülenme: 2373 Tarih: 20 Temmuz 2020 00:19
GAZZE EKONOMİSİNE GASIP İSRAİL'İN YANI SIRA KORONA DA DARBE VURDU

Gazze’deki Filistin Sendikalar Birliği, korona (Kovid-19) salgınının bölgede ilk tespit edildiği Mart ayından bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 50 fabrikanın kapandığını ve 4 binden fazla işçinin işinden, ekmeğinden olduğunu bildirdi.
 
Gazze’deki Genel Sendikalar Federasyonu başkanı Sami el-Amsi yaptığı açıklamada, korona salgınından ve takip edilen acil durum prosedürlerinden etkilenen toplam işgücünün 140.000'i bulduğunu ve bunların 40.000'inin krizden doğrudan etkilendiğini söyledi.
 
Korona krizi sırasında okulların ve üniversitelerin kapanmasından etkilenen 12.000 ile 15.000 sürücünün haricinde turizm, otel ve restoran sektöründe çalışan yaklaşık 5 bin işçinin de zor durumda kaldığını söyleyen Sami el-Amsi, korona salgını bağlamında ekonomik krizin devam etmesi halinde daha çok işçinin ekmeğinden olacağını belirtti.
 
Siyonist İsrail rejimi, yaklaşık 2 milyon 500 bin Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor. Yaklaşık 14 yıldır abluka altındaki Gazze halkı ekonomi, sağlık ve eğitim gibi pek çok alandaki büyük kısıtlamalar nedeniyle zorluklar yaşıyor.
 
Abluka altındaki Gazze'de, koronavirüs vakalarının tespit edilmesinin ardından alınan tedbirler kapsamında, daha önce kısıtlı bir şekilde çalışan bazı sektörlerin tamamen veya kısmen kapanması, bölgedeki mevcut krizi daha da büyüttü.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar