SİYONİST BELEDİYE KUDÜSLÜ AİLEYİ EVİNİ KENDİ ELİYLE YIKMAYA ZORLUYOR

 

Görüntülenme: 2514 Tarih: 13 Temmuz 2020 04:26
SİYONİST BELEDİYE KUDÜSLÜ AİLEYİ EVİNİ KENDİ ELİYLE YIKMAYA ZORLUYOR

Zulüm ve baskıda sınır tanımayan işgalci İsrail belediyesi, Kudüslü vatandaş Baha Adnan Zeytun’u, işgal altında olan Kudüs’ün Silvan beldesindenin Eyüp mahallesindeki evini kendi elleriyle yıkmaya zorluyor. 
 
Bölgedeki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Siyonist İsrail rejimine bağlı işgal belediyesi, Adnan’ı kendi elleriyle evini yıkmaya zorluyor aksi takdirde, belediye ekipleri evini yıkacak ve bunun mukabilinde yıkım ücreti olarak ağır bir para cezası ödemek zorunda kalacak.
 
Yerel kaynaklarda yer alan bilgilere göre, yıkılacak evin, 2 oda ve mutfak ile lavabodan oluşan ahşaptan küçük bir daire olduğu bildirildi. 
 
Siyonist İsrail rejimine bağlı işgal belediyesi, birkaç hafta önce Silvan beldesine baskın düzenleyerek ruhsatsız olduğunu iddia ettiği iş yerleri ve evlerin yıkım ihtarnamesini Kudüslü vatandaşlara teslim etti. 
 
İşgal belediyesi, bu yılın başından bu yana Kudüs’te Filistinli vatandaşlara ait 11 iş yerinin yanı sıra 31 ev yıktı.
 
Siyonist İsrail, 1967'de işgal ettiği Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıyor. 
 
Siyonist İsrail rejimine bağlı işgal belediyesinin söz konusu uygulamasının hiçbir hukuki dayanağı olmadığını ifade eden Filistinli vatandaşlar, bunun "İsrail'in yıldırma ve şehri Yahudileştirme politikalarının parçası" olduğunu belirtiyor.
İşgal belediyesi, çoğu zaman yıkım masraflarını da evi yıkılan kişilerden tahsil ediyor. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar