SİYONİST REJİM İLE NORMALLEŞME ÇABASINDA OLAN ARAP KRALLIKLARI GAZZE'DE PROTESTO EDİLDİ

 

Görüntülenme: 3012 Tarih: 11 Mayıs 2020 10:57
SİYONİST REJİM İLE NORMALLEŞME ÇABASINDA OLAN ARAP KRALLIKLARI GAZZE'DE PROTESTO EDİLDİ

Uzun yıllardır abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki sendikalar, bazı Arap ülkeleri tarafından yürütülen televizyon dizileri aracılığıyla “İsrail'le kültürel normalleşme" çabalarını protesto etti.
 
Filistinli sendikalar, Siyonist İsrail’i meşru bir devlet gibi göstermeyi hedefleyen girişimlerin karşısında olduklarını vurgulayarak İsrail'le her türlü normalleşmeyi reddettiklerini kaydetti.
 
Hamas'ın çağrısı üzerine Gazze'nin batısında toplanan onlarca meslek sendikaları üyesi, İsrail’le normalleşmeyi reddederek tarihin, normalleşmeye gidenleri korkak olarak kaydedeceğini vurguladı.
 
İsrail’le normalleşme yönündeki girişimlerin aynı zamanda Mescidi Aksa’yı da hedef aldığına dikkat çeken göstericiler, Suudi Arabistan'ın MBC televizyonunda yayınlanan "İsrail'le normalleşmeyi teşvik edici ve Filistinlileri karalayıcı" dizilere tepki gösterdi.
 
İsrail’le kültürel normalleşmenin büyük bir ihanet olduğunu ifade eden dövizler taşıyan eylemciler, Filistinlilerin ve İslam aleminin direnci karşısında hainlerin elbet bertaraf olacağını dile getirdi.
 
"İşgalcilerle normalleşme hiçbir şekilde kabul edilemez." diyen Filistin Gazeteci Bloğu Başkanı Ahmed Zoğbar, tarihi gerçekleri değiştirmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğinin altını çizdi.
 
Körfez ülkelerinde son dönemde İsrail ile ilişkileri normalleştirme ve bunun mümkün olduğu yönünde bir kamuoyu algısı oluşturma çabasına girildiği gözleniyor.
 
Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'nde olan ve tüm Arap dünyasına yönelik yayın yapan, Suudi Arabistan'ın MBC kanalı tarafından yayınlanan Ummu Harun dizisinde, işgalci İsrail’in propagandası yapılıyor ve yaptıkları zulümler örtbas edilmeye çalışılıyor. Dizide Filistin topraklarını gasp etmiş Yahudi karakterinin, Arap izleyicileri arasında kötü olan profilini olumlu yönde değiştirme çabası var.
 
Suudi Arabistan'ın MBC1 televizyonunda yayınlanan "Mahrac 7" ve "Ummu Harun" isimli dizilerde, Arap ülkeleriyle İsrail arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına Filistinlilerin kötülendiği ve tarihi gerçeklerin çarpıtıldığı belirtiliyor.
 
Söz konusu diziler başta Filistin olmak üzere pek çok Arap ülkesinden izleyicilerin tepkisine neden olurken, sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, hisselerinin çoğunun Suudi Arabistan'a ait olduğu MBC Medya grubuna bağlı kanalın boykot edilmesi çağrıları yapılıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar