İŞGALCİ İSRAİL GAZZE'YE TIBBİ YARDIMI ENGELLİYOR

 

Görüntülenme: 2924 Tarih: 17 Nisan 2020 07:27
İŞGALCİ İSRAİL GAZZE'YE TIBBİ YARDIMI ENGELLİYOR

Siyonist İsrail’in zulümleri koronavirüs salgınıyla korkunç bir boyuta ulaştı. Özellikle Kudüs ve çevresinde Müslümanları tutuklamaya hızla devam eden İsrail, Gazze’deki ambargoyu ağırlaştırdı.

Filistin sağlık sistemini işgal eden teröristler, Filistin’e başta koronavirüs testi olmak üzere tıbbi malzeme girişini engelledi.

Terörist İsrail, Filistin’deki zulmünü koronavirüs salgınıyla iki katına çıkardı. Toprak işgali ve tutuklamalara devam eden İsrail, Filistin’e sağlık malzemesi geçiş iznini yasakladı. Koronavirüs vakalarının tespit edilemediği Filistin’de hastalar ise İsrail ambargosundan dolayı yeterli tıbbi yardım alamadı. Gazze ve Batı Şeria bölgelerinde yaşayan Müslümanlar, Millî Gazete muhabiri Furkan Erten’e konuşarak Filistin’de koronavirüs sürecinde neler yaşandığını anlattı. 

“SAĞLIK SİSTEMİMİZ İSRAİL İŞGALİ ALTINDA”

 

Batı Şeria’da yaşayan Tasneem Al-Qadi, “Filistin’de sadece koronavirüsle savaşmıyoruz. Aynı zamanda işgalci İsrail’in baskısıyla savaşıyoruz. İsrail işgalci ve baskıcı uygulamasını salgın günlerinde de sürdürüyor. Hâlâ Filistinli gençleri yok yere tutukluyorlar. Topraklarımızı işgal etmek için mücadele ediyorlar. Bazı yerlerde topraklarımıza el koydular. Sağlık sistemimiz İsrail işgali altında. Filistin sağlık sistemi işgalci İsrail tarafından kontrol ediliyor. Bütün tıbbi malzeme ve ekipmanları kontrol ediyorlar” dedi.

“CEZAEVLERİNDEKİ FİLİSTİNLİLERE VİRÜS BULAŞTIRABİLİRLER”

Terörist İsrail askerleri içerisinde çok sayıda enfekte olduğunu söyleyen Tasneem Al-Qadi, “İsrail askerleri içerisinde koronavirüs olan çok kişi var. Bu da cezaevindeki Filistinliler için tehdit oluşturuyor. Cezaevlerinden kadınlar, çocuklar, kronik hasta olan vatandaşlarımız var. Cezaevlerindeki Filistinlilere virüs bulaştırabilirler. Biz hiçbir şey yapamıyoruz. Çünkü iletişim kuramıyoruz. Hastalarımızı tedavi edemiyoruz. Koronavirüsle alakalı testimiz de yok. İsrail’in tüm bu baskılarına rağmen biz karantina şartlarımıza uymaya çalışıyoruz. Sınırlı imkâna sahip sağlık personelimiz hazır ve çok çalışıyor” ifadelerini kullandı.

“SENELERDİR ZATEN KARANTİNADA YAŞIYORUZ”

Gazze’de yaşayan Hamada Shaat, “Gazze’de asıl problem koronavirüs şüphesi olan hastaları kontrol edecek testlerin olmaması ve temel sağlık malzemelerin az olmasıdır. Bu yüzden Gazze’de insanlar sağlık hizmeti alamıyor. Yetkililer maske, koruyucu kıyafet gibi önemli sağlık araçlarını sağlamakta çok zorlanıyor. Mısır sınırındaki Filistinliler Gazze’ye alınacak. Yaklaşık bin 500 kişilik karantina odaları oluşturuldu. Biz zaten 14 senedir Gazze’de karantinadayız. Uzun zamandır zor şartlarda yaşıyoruz. Kaynaklarımız, sağlıkçı sayımız az sayıda olduğu için daha tehlikeli bir süreçten geçiyoruz. Siyonist İsrail’in baskısı bu tehlikeli süreçte bizi daha da zorluyor” diye konuştu.

MİLLİ GAZETE/FURKAN ERTEN

Yorumlar