KORSAN İSRAİL KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA KORONAVİRÜSÜN YAYILMASI İÇİN UĞRAŞIYOR

 

Görüntülenme: 2603 Tarih: 16 Nisan 2020 15:38
KORSAN İSRAİL KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA KORONAVİRÜSÜN YAYILMASI İÇİN UĞRAŞIYOR

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa El-Berğusi, siyonist işgal yönetiminin, işgal altındaki Kudüs’te sağlık alanında izlediği ihmal politikasının tehlikeli ve özellikle sadece Müslümanların sağlığını ihmal etmesinin ise insanlık dışı bir muamele olduğunu vurguladı.
Basın toplantısı düzenleyen el-Berğusi yaptığı açıklamada, “İsrail’in, işgal altındaki Kudüs ile Batı Şeria'nın C bölgesine yönelik izlediği siyasi politikalar, koronavirüs salgınının söz konusu bölgelerde yayılmasını hızlandıracak türden uygulamalardır” ifadelerini kullandı.
Filistinlilerin, korona salgınıyla mücadele kapsamında oluşturdukları sağlık gruplarının faaliyetlerine İsrail’in engel olduğuna dikkat çeken el-Berğusi, “Virüsle mücadele bağlamında görevlerini yerine getirmek yerine İsrail, ‘işgalci’ sıfatının gereği olarak Filistin’in şehirlerine, kasabalarına ve mahallelerine yönelik baskınlarına hız vermek suretiyle işgal alanlarını artırmış bulunmakta” dedi.
Siyonistlerin Müslümanlara karşı kasıtlı olarak ihmalkâr davrandığını aktaran el-Berğusi, İşgal altındaki Batı Şeria’da bulunun fabrikalarda ve üretim yerlerinde çalışan binlerce Filistinlinin koronavirüs testinin ihmal edilerek yapılmaması sonucu bu hastalığa yakalanan işçilerin %73’nün hayatından İsrail’in sorumlu olduğunun altını çizdi.
Açıklamasının son kısmında uzun yıllardır abluka altında tutulan Gazze Şeridi’ne de değinen el-Berğusi, Gazze’de ablukanın devam etmesi ve salgının yayılması halinde çok ciddi bir sağlık krizinin meydana geleceği uyarısında bulundu.
Diğer taraftan Filistin merkezli haber kaynaklarında, İsrail'in Kovid-19 gibi salgının yayıldığı bir dönemde kendi vatandaşlarından hapis cezasına çarptırılan mahkumlardan bazılarını serbest bırakıp Filistinli tutukluları bu durumun dışında tutarak insani kriterlere ve uluslararası hukuk kurallarına aykırı davrandığı belirtildi.
Filistin Enformasyon Merkezi
 

Yorumlar