YÜZYILIN İHANET ANLAŞMASI VE SİYONİST İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK YENİ SALDIRILARI

 

Görüntülenme: 2499 Tarih: 25 Şubat 2020 09:53
YÜZYILIN İHANET ANLAŞMASI VE SİYONİST İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK YENİ SALDIRILARI

Amerika başkanı Donald Trump'ın ırkçı Yüzyılın Anlaşması planını tanıtması üzerinden bir aydan daha az bir süre geçmesine rağmen Siyonist Rejim İsrail ve Filistin direniş grupları arasında yeni tur çatışmalar başlamıştır.

Siyonist Rejim İsrail ordusu 23 Şubat sabahı  topçu birlikleri ve top saldırıları ile Gazze Şeridi'ni hedef aldı ve böylece 27 yaşındaki Filistinli genç Muhammed El Naem'i şehit düşürdü. 

Siyonistler Muhammed El Naem'i şehit düşürdükten sonra buldozer ile bu Filistinli şehidin naaşına saygısızlık yapmaya başladılar. 

Bu cinayet ise Filistinli direniş gruplarının tepki ile karşılaştı ve bu çerçevede İslami Cihat Hareketi askeri kolu Seraya El Selam  en az 20 roketi Gazze Şeridi etrafındaki Siyonist Rejim yerleşim yerlerine fırlattı. 

Siyonist Rejim İsrail de bu saldırılara tepki olarak Gazze Şeridi'ne ayrıca Şam çevresine saldırılar düzenleyip  Seraya El Selam güçlerinden ikisini şehit düşürdüler. 

Bu olaylar ve gelişmeler  yeni savaş ve çatışma turunun köklerinin Siyonist Rejim İsrail'in cinayet dolu davranış şeklinde aranması gerektiğini gösteriyor. 

Bir yandan bu cinayetkar işgalci rejim Gazze Şeridi'ne saldırıp 27 yaşında Filistinli genci şehit düşürmüş bir yandan da bu Filistinli şehidin naaşına saygısızlık yapmıştır. 

Gerçekte Siyonist Rejim İsrail Gazze Şeridi'ni tehdit etmesinin yanı sıra insanların ve Filistinlilerin insani kerametini ayakları altına alıp insanlığa saygısızlıkta bulunmaktadır. Bu tavırlar ve davranış modeli Filistin direniş gruplarının tepkileri ile karşılaşmıştır. 

Siyonist Rejim İsrail ve Filistin direniş grupları arasında başlayan yeni savaş ve çatışma turu aslında ırkçı Yüzyılın Anlaşması planının sonuçlarından sayılabilir. 

Amerika başkanı Donald Trump 28 Ocak tarihinde Beyaz Saray'da Siyonist Rejim elebaşısı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelerek sinsi Yüzyılın Anlaşması planını tanıttı. 

Bu plan tamamen Siyonist Rejim İsrail çıkarları doğrultusunda olup bu rejimin cinayetlerini desteklemek amaçlı ortaya konulmuştur. Bu planın tanıtılmasının ardından birçok uzman Yüzyılın Anlaşmasının hiçbir şekilde barış doğrultusunda olmadığını tam tersi Batı Asya bölgesinde çatışmalar ve savaşlara yol açacağını düşünmeye başladı. Filistin İslami Direniş Hareketi-HAMAS  yayımladığı bildiride Yüzyılın Anlaşmasının Batı Asya'da şiddet düzeyini arttıracağını bildirdi. 

Siyonist Rejim İsrail ve Direniş grupları arasındaki yeni çatışma turu 10 gün sona Siyonist Rejimin son bir yıl içerisinde üçüncü kez  parlamento seçimlerini düzenleyeceği bir sırada başlamıştır. 

Netanyahu  17 Eylül seçimlerinden önce  de Filistin direniş grupları aleyhinde savaş başlatarak ortamı güvenlik ve savaş meselesi ile bağdaştırarak seçimde avantaj sağlamaya çalışmıştı.  Buna rağmen bu yaklaşım Netanyahu'nun 17 Eylül seçimlerinde kazanmasına yol açmadı. Tam tersi Gazze Şeridi etrafındaki Siyonist yerleşimciler bu savaş talep yaklaşımı eleştirerek seçimlere daha zayıf ve düşük katılım gösterdi. 

 

İşte Filistinli grupların Yüzyılın Anlaşmasına yönelik öfkesi ve memnuniyetsizliğine paralel olarak sergilenen bu davranışlar  her şeyden ziyade Binyamin Netanyahu'nun artık Siyonist Rejim siyasi  yapısındaki hayatının sonuna yaklaştığını göstermektedir. 

parstoday

Yorumlar