KUDÜS'TE ARAÇLA ÇARPMA EYLEMİNDE 14 SİYONİST ASKER YARALANDI

 

Görüntülenme: 3100 Tarih: 06 Şubat 2020 18:33
KUDÜS'TE ARAÇLA ÇARPMA EYLEMİNDE 14 SİYONİST ASKER YARALANDI

Filistin haber kaynakları bugün sabah saatlerinde, işgal altındaki Kudüs'te 14 Siyonist askerin yaralandığını duyurdu.

Filistinli kaynaklar, bugün sabah saatlerinde bir Filistinli sürücünün işgal altındaki Kudüs'te gerçekleştirdiği araçla çarpma eylemi sonucunun 14 Siyonist askerin yaralandığını, eylemi gerçekleştiren Filistinli'nin olaylarından kaçmayı başardığını duyurdu.

Yaralı Siyonist askerlerin tedavi için hastaneye kaldırıldığı, yaralılardan birinin durumun kritik olduğu ifade edildi.

Filistinli sürücünün gerçekleştirdiği bu eylemin hedefinde Siyonist Golani Tugayı askerleri vardı.

Golani Tugayı, Siyonist rejimin bir numaralı tugayı sayılıyor ve üyeleri önemli görevler için kullanılıyor.

Hamas ve İslami Cihat başta olmak üzere Filistinli direniş grupları defalarca bu tür eylemlerin Siyonist rejimin Filistinliler'e yönelik cinayetlerine karşı doğal yanıt olduğunu deklare etmişlerdir.

Başka bir haberde ise, terör rejimi İsrail güçlerinin el-Halil'de açtığı ateş sonucu 17 yaşında Filistinli bir gencin şehit olduğu bildirildi.

Bu arada terör rejimi İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği hava saldırısında ise can kaybının olmadığı bildirildi. 

Öte yandan Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın internet sitesinde yer alan habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırdığı sözde barış planının, "ırkçı İsrail'in bakış açısını yansıttığını" ve "Filistin halkının temel haklarının tasfiyesi" olduğunu belirtti.

Öte yandan, Filistinli gençler dün de Ramallah'a baskın düzenleyen Siyonist askerlere ait araçlara doğru taş ve molotof kokteyl atarak, Siyonistler'in saldırılarına karşılık vermiş, Filistinliler'in molotof kokteyl ile hedef aldığı Siyonist askerlere ait araçlardan biri ateşe verilmişti.

parstoday

Yorumlar