BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞLERİNİN ÖNÜMÜZDEKİ YIL NE ŞEKİLDE DÜZENLENECEĞİ AÇIKLANDI

 

Görüntülenme: 2816 Tarih: 27 Aralık 2019 13:26
BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞLERİNİN ÖNÜMÜZDEKİ YIL NE ŞEKİLDE DÜZENLENECEĞİ AÇIKLANDI

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Yüksek Ulusal Heyeti, Gazze Şeridi’nin doğusunda sınıra yakın bölgelerde düzenlenen gösterilerin her hafta yerine ayda bir kez ve özel günlerde düzenlenmesine karar verdi.
 
Heyet, dün Gazze kentinde düzenlediği basın toplantısında, “2020 yılında gösterileri ayda bir ve bazı özel günlerde düzenlemeye karar verdik. Gösteriler 30 Mart’taki Toprak Günü’nde başlayacak” dedi.
 
Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin barışçıl bir şekilde hedeflerine ulaşıncaya kadar devam edeceğini açıklayan Heyet, önümüzdeki dönemde 30 Mart’ta yapılacak büyük gösteri için hazırlık yapılacağını bildirdi.
 
Büyük Dönüş Yürüyüşü komitelerinin geliştirilmesi için çalışacaklarını kaydeden Heyet, işgal güçlerinin sivillere yönelik cinayetlerini ve ihlallerini belgelemeleri için hukuk komitelerine fırsat vereceklerini belirtti.
 
Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Yüksek Ulusal Heyeti’nin gelişmeleri takip etmeyi ve rutin toplantılarını sürdüreceğinin açıklayan Heyet, Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin işgalci düşmana güçlü bir mesaj ulaştırdığını, cinayetlerinin cezasız kalmayacağını ve hesaplarını gözden geçirmesi gerektiğini söylediğini ifade etti.
 
Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor, sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanarak gösteri yapıyordu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar