SİYONİST BELEDİYE FİLİSTİNLİLERE AİT İKİ EVİ YIKTI

 

Görüntülenme: 2486 Tarih: 24 Aralık 2019 18:19
SİYONİST BELEDİYE FİLİSTİNLİLERE AİT İKİ EVİ YIKTI

Kudüs’teki işgal belediyesi yıkım ekipleri bugün kentin güneyindeki Cebel El-Mükebbir beldesinde Filistinlilere ait iki evi yıktı.
 
Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, Kudüs’teki işgal belediyesi yıkım ekipleri işgal güçleri eşliğinde bu sabah erken saatlerde Cebel El-Mükebbir beldesinin “Hılletu Abd” bölgesine baskın düzenledi.
 
İşgal belediyesi yıkım ekiplerinin Cebel El-Mükebbir beldesinde Şukeyrat ailesine ait iki evi ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıktığı bildirildi.
 
Kudüs’teki işgal belediyesinin dün de El-İseviyye beldesi sakinlerinden Cemal Atâ Alyan’a evinin ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkılacağını tebliğ etmişti.
 
Uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı olmasına rağmen Yahudi yerleşimciler için işgal altındaki topraklarda yeni konutlar inşa etmeyi sürdüren işgal yönetimi Filistinli ailelere yeni konut inşa etmeleri veya mevcut konutlarını genişletmeleri için inşaat izni vermezken, mevcut evlerini ve işyerlerini de ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar