İŞGALCİ İSRAİL GAZZELİ HIRİSTİYANLARIN NOEL ZİYARETLERİNİ ENGELLİYOR

 

Görüntülenme: 2070 Tarih: 13 Aralık 2019 13:07
İŞGALCİ İSRAİL GAZZELİ HIRİSTİYANLARIN NOEL ZİYARETLERİNİ ENGELLİYOR

İsrail işgal yönetiminin bu yıl Gazzeli hıristiyanların Noel (Krismas) bayramı için Kudüs, Beytlahim ve Nasıra gibi kutsal saydıkları şehirlere ve bu şehirlerde hıristiyanların kutsal mekanlarına ziyarette bulunmalarını engellediği bildirildi. 
 
İsrail'in Filistinlilerle askeri ilişkileri ofisi adına açıklama yapan bir kişinin şöyle dediği bildirildi: "Gazze hıristiyanlarının dışarıya yolculuk etmek için izin almaları mümkündür. Ancak onlardan hiç birine 'İsrail'e veya işgal altındaki Batı Yaka bölgesine girmelerine izin verilmeyecektir."
 
Söz konusu açıklamayı yapan kişinin güvenlikle ilgili birtakım tedbirlerden dolayı Gazze ahalisinin Ürdün sınırındaki Kral Hüseyin Köprüsü çıkış kapısından dışarıya çıkmalarına izin verileceğini ancak 'İsrail' (yani 1948'de işgal edilmiş bölge) ve Batı Yaka içinde kalan şehirlere ziyarette bulunmalarına izin verilmeyeceğini söylediği haber verildi. 
 
İşgal yönetiminin bu yılki kararının alışık olunan uygulamaya aykırı olduğu belirtildi. Çünkü İsrail geçen yıl Gazze hıristiyanlarından 700 kişinin Kudüs, Beytlahim ve Nasıra'ya ziyarette bulunmasına izin vermişti. Bu şehirlere özellikle Noel bayramında hıristiyanlardan binlerce kişi ziyarette bulunuyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar