SİYONİST GÜÇLERİN EL İSEVİYYE'DE BASKINLARINI PROTESTO EDEN VELİLER OKULLARDA GREV KARARI ALDI

 

Görüntülenme: 2600 Tarih: 03 Kasım 2019 23:08
SİYONİST GÜÇLERİN EL İSEVİYYE'DE BASKINLARINI PROTESTO EDEN VELİLER OKULLARDA GREV KARARI ALDI

Kudüs’e bağlı El-İseviyye beldesinde Öğrenci Velileri Komitesi, işgal güçlerinin saldırılarını protesto amacıyla beldedeki tüm okullarda grev yapılacağını açıkladı.
 
Komite, dün  konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Okullar Caddesi’ne baskın düzenleyerek sabah saatlerinde okullarına giden ve öğleden sonra okullarından dönen öğrencileri kışkırttığını söyledi.
 
İşgal güçleri dün sabah El-İseviyye Erkek Lisesi’ne baskın düzenleyerek bir öğrenciyi gözaltına aldı ve okul müdürünü, bekçisini ve bir öğrenciyi de darp etti.
 
Komite, “Öğrenci velileri olarak biz bu baskınları reddediyoruz” diyerek, baskınların okullarda eğitim ortamını güvensiz hale getirdiğine ve öğrencilerin psikolojilerini bozduğuna işaret etti.
 
Daha önce eğitim-öğretim yılının başında okullarda grev ilan ettiklerini ve okullara baskın düzenlenmemesini istediklerini hatırlatan Öğrenci Velileri Komitesi, Belediye Başkanı, bakanlık yetkilileri ve işgal polisi temsilcileriyle yaptıkları görüşmeler sonucu grevden vazgeçtiklerini fakat işgal polisinin anlaşmaya uymadığını ifade etti.
 
Komite, işgal polisinin dün sabah El-İseviyye Erkek Lisesi’ne baskın düzenlediğini, bir öğrenciyi gözaltına aldığını ve baskın sırasında ses bombası kullandığını açıkladı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar