SİYONİST REJİM GÜÇLERİ EL İSEVİYYE BELDESİNE BASKI UYGULUYOR

 

Görüntülenme: 2541 Tarih: 28 Ekim 2019 07:24
SİYONİST REJİM GÜÇLERİ EL İSEVİYYE BELDESİNE BASKI UYGULUYOR

İşgal güçlerinin dün akşam saatlerinde Kudüs’e bağlı El-İseviyye beldesine baskın düzenlediği ve dükkan sahiplerini dükkanlarını kapatmaya zorladığı bildirildi.
 
 
Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, işgal güçleri El-İseviyye beldesi Şehit Muammed Ubeyd Mahallesi’ne baskın düzenledi. Dükkan sahiplerini dükkanlarını kapatmaya zorlayan işgal güçlerinin yoldan geçenleri durdurup arama yaptığı ve trafiği aksattığı kaydedildi.
 
 
İşgal güçlerinin Kudüs’ün El-İseviyye beldesine son dört aydır baskılarını artırdığı ve yaklaşık her gün beldeye baskın düzenlediği ve belde sakinlerinden çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı, son olarak dün sabah beldeye düzenlediği baskın sırasında 9 kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.
 
 
Filistin halkına yönelik baskılarını sürdüren işgal güçleri her gün Batı Yaka ve Kudüs’te özellikle gece geç saatlerde ve sabahın ilk saatlerinde baskınlar düzenliyor.
 
 
Baskınlar sırasında evlerde ve işyerlerinde arama yapan işgal güçleri, evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar veriyor ve ev sakinlerine kötü muamelede bulunuyor.
 
 
Baskınlar sırasında çoğu zaman işgal askerleriyle baskın düzenlenen bölgede yaşayan Filistinli gençler arasında çatışma çıkıyor ve işgal güçleri çatışmalarda yoğun bir şekilde gerçek mermi, plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve ses bombası kullanıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar