SİYONİST ASKERLER GAZZE SINIRINDAKİ GÖSTERİLERE ATEŞ AÇTI

 

Görüntülenme: 1972 Tarih: 26 Ekim 2019 03:18
SİYONİST ASKERLER GAZZE SINIRINDAKİ GÖSTERİLERE ATEŞ AÇTI

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri devam ederken, Gazze Şeridi’nin doğusunda dün düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin ateş açması sonucu onlarca kişi yaralandı.
 
Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, sağlık ekiplerinin 77 kişiye ilk yardım hizmeti verdiğini ve yaralılardan 31’inin gerçek mermiyle yaralandığını açıkladı.
 
Bakanlık, Cibaliya Kampı’nın doğusunda işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu gönüllü bir ilk yardım görevlisinin plastik mermiyle ayağından yaralandığını belirtti.
 
Binlerce Filistinli bugün ikindiden sonra “Esirlerimiz, Aksamız.. Geliyoruz” sloganıyla düzenlenen 80’inci hafta gösterilerine katılmak için Gazze Şeridi’nin doğusundaki sınır bölgelerine akın etti.
 
Yerel kaynaklar, işgal askerlerinin sınır hattındaki gözetleme kulelerinden ve toprak yığınlarının arkasından göstericilere ateş açtıklarını ve göz yaşartıcı bomba attıklarını bildirdi.
 
Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.
 
Gazze Şeridi’nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgal güçleri de sınır hattındaki siperlerden ve gözetleme kulelerinden silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.
 
Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin başladığı günden bu yana işgal güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 334 kişi şehit oldu ve 500’ü ağır 31 bin kişi de yaralandı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar