FİLİSTİN'DE GELECEK CUMA'YA 'İÇ CEPHEYİ KORUMA CUMASI' ADI VERİLDİ

 

Görüntülenme: 2562 Tarih: 31 Ağustos 2019 12:24
FİLİSTİN'DE GELECEK CUMA'YA 'İÇ CEPHEYİ KORUMA CUMASI' ADI VERİLDİ

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşleri Ulusal Konseyi, anarşi, işbirlikçilik, tekfircilik ve evrakları karıştırma oyunlarına karşı ulusal duruşun birliğini teyit etmek amacıyla gelecek Cumaya 'İç Cepheyi Koruma Cuması' adı verileceğini açıkladı.
 
Konsey, dün 'Şehitlere Vefa Cuması' adına düzenlenen gösterilerin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, Filistin halkının işgale, yardımcılarına ve ucuz elemanlarına karşı sürdürdüğü mücadele karşısında hesapları karıştırmak amacıyla gerçekleştirilen bombalama eylemlerini lanetlediğini dile getirdi.
 
Gazze'deki İçişleri Bakanlığı Çarşamba sabahı yaptığı açıklamada, Salı akşamı geç saatlerde Gazze şehrinin batısında polis noktalarına yönelik gerçekleştirilen iki intihar saldırısında 3 polisin şehit edildiğini 3 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.
 
Yapılan açıklamada polisin Gazze'de iç güvenlik ve barışın korunması için elemanlarının yanında olacağı vurgulanarak; "bizim savaşımız işgale karşıdır, başkalarına karşı olmayacak" denilmişti.
 
Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşleri Ulusal Konseyi, Gazze bölgesinde Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşleri'nin sürdürüleceğini ve işgalciye batan bir diken olmaya devam edeceğini belirtti. Konsey bu yürüyüşlerin ablukayı kırma ve geri dönüş hakkını ifade etmek için bir toplu ses görevi göreceğine dikkat çekti.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar