SİYONİST REJİM KUDÜS'TE BİRÇOK EVİ VE TESİSİ YIKMA KARARI ALDI

 

Görüntülenme: 2898 Tarih: 21 Ağustos 2019 10:14
SİYONİST REJİM KUDÜS'TE BİRÇOK EVİ VE TESİSİ YIKMA KARARI ALDI

Kudüs’teki işgal belediyesi El-İseviyye beldesinde birçok ev ve tesis hakkında verilen yıkım kararlarını tebliğ etti.
Filistinlilere inşaat ve evlerini genişletme izni vermeyen işgal belediyesinin ruhsatsız inşa edildikleri gerekçesiyle evlerin ve tesislerin yıkımına karar verdiği ifade edildi.
İşgal belediyesi ekiplerinin dün El-İseviyye beldesinde birçok evin ve işyerinin duvarlarına yıkım kararlarını astıkları bildirildi.
Hakkında yıkım kararı verilen binalar arasında 12 yıl önce inşa edilen, belde sakinlerinin toplantılarını ve sosyal faaliyetlerini gerçekleştirdikleri bir salonun da bulunduğu kaydedildi.
İşgal polisinin ve işgal rejiminin çeşitli kurumlarının El-İseviyye beldesini yoğun bir şekilde hedef aldığı, evlere baskın düzenlediği ve gelişigüzel birçok kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.
El-İseviyye Takip Komitesi üyesi Muhammed Ebu’l-Hıms, işgal belediyesi görevlilerinin yaşları beş ila 20 yıl arasında değişen beş evin duvarlarına idari yıkım kararları astığını söyledi.
Ebu’l-Hıms, işgal belediyesinin El-İseviyye’nin imar planında kasıtlı olarak genişletme yapmadığına ve Filistinlilere inşaat ruhsatı vermediğine dikkat çekti.
Filistinli aktivist, işgal güçlerinin kendisine ve yıkım kararlarının tebliğini görüntülemeye çalışan belde sakinlerine engel olduğunu belirtti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar