YEDİOT AHRONOT GAZETESİ: İSRAİL GAZZE SAKİNLERİNİN GÖÇÜ İÇİN BÜTÇE AYIRMAYA HAZIR

 

Görüntülenme: 2327 Tarih: 21 Ağustos 2019 00:21
YEDİOT AHRONOT GAZETESİ: İSRAİL GAZZE SAKİNLERİNİN GÖÇÜ İÇİN BÜTÇE AYIRMAYA HAZIR

Qodsna'nın haberine göre, bir Siyonist siyasi yetkili gazeteye yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze sakinlerine bölgeden göç etmeleri için izin vermeye hazır olduğunu vurguladı.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre mezkur siyasi kaynak şunları söyledi: İsrail bu amaçla güneydeki bazı bölgeleri ve havayollarını göç operasyonu planı için açmaya hazırdır.

Mezkur kaynak şunları ekledi: Bu konu bir kaç kez güvenlik kabinesinde gündeme gelmiş ve bir kaç ülkeyle muhacir Filistinlileri kabul etmeye ikna etmek için istişareler yapılmıştır. Ancak bu konuda henüz hiçbiri ilerleme kaydedilmedi.

Bu siyasi kaynak geçtiğimiz yılda 35 bin Filistinlinin Gazze'den ayrılıp İsrail'e doğru gittiğini ve bu bölgeye bir daha geri dönmediklerini iddia etti.

Yediot Ahronot bu İsrailli yetkiliden naklettiği haberine şöyle devam etti: Geçtiğimiz yıl başbakanlık bürosu ulusal güvenlik konseyi, Gazze sakinlerini geri dönmemek üzere göçe zorlamak için çalışmalar yürüttü.

Bu Siyonist kaynak, haberinin bir başka bölümünde Siyonist İsrail'in dünya ülkelerinin Filistinli göçmenleri kabul etmeleri halinde dünyanın her noktasına yapılabilecek göç operasyonunun masraflarını karşılamaya hazır olduğunu duyurdu.

kudusgunu.com

Yorumlar