MLADENOV: FİLİSTİN DİRENİŞİ İLE İSRAİL ARASINDA ÇATIŞMA OLMAMASI İÇİN GÜNLÜK ÇABA SARF EDİLİYOR

 

Görüntülenme: 2481 Tarih: 21 Temmuz 2019 18:57
MLADENOV: FİLİSTİN DİRENİŞİ İLE İSRAİL ARASINDA ÇATIŞMA OLMAMASI İÇİN GÜNLÜK ÇABA SARF EDİLİYOR

Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barış Süreci Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov, Filistin Yönetimi’nin son yıllarda uyguladığı mali yönden boğma politikasının Hamas’a değil Gazze halkına baskı yaptığını söyledi.
Mladenov, Fransız Liberation gazetesine verdiği demeçte, “Gerçekte Filistin Yönetimi Hamas’a baskı yapmıyor, bilakis Gazze halkına baskı yapıyor” dedi.
Gazze’deki insani ve siyasi durumla güvenlik durumuna bakınca çatışmanın kaçınılmaz göründüğünü belirten Mladenov, “Mayıs ayında zor bir hafta sonu vardı ve askeri çatışma kaçınılmaz gibiydi” dedi.
İşgal ordusunun Mayıs ayında Gazze Şeridi’ne düzenlediği ve iki gün süren saldırılar kapsamlı bir savaşa dönüşmek üzereyken Birleşmiş Milletler, Mısır ve Katar’ın çabaları sonucu yeniden ateşkes haline dönülmüştü.
Mladenov, Filistin direnişi ve işgal rejimi arasında yeni bir askeri çatışma olmaması için günlük çaba sarf edildiğini açıkladı.
İki devletli çözümden başka seçenek olmadığını kaydeden Mladenov, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Yüzyılın Anlaşması” adıyla bilinen planını eleştirerek, “Bu çatışma emlak ticareti değil” dedi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar