GAZZE BUGÜN İSRAİL BAYRAĞINI YAKMA CUMASI GÖSTERİLERİNE HAZIRLANIYOR

 

Görüntülenme: 2519 Tarih: 19 Temmuz 2019 18:17
GAZZE BUGÜN İSRAİL BAYRAĞINI YAKMA CUMASI GÖSTERİLERİNE HAZIRLANIYOR

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri devam ederken, Gazze halkı bugün Gazze Şeridi’nin doğusunda düzenlenecek gösterilere katılmaya hazırlanıyor.
Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, 67’nci hafta gösterilerinin “İşgal Rejimi Bayrağı Yakma” Cuması olarak adlandırıldığını açıkladı.
Bildiride, son günlerde işgal rejimi bayrağının bazı Arap ülkelerinde göndere çekilmesine tepki olarak gösterilere bu adın verildiği kaydedildi.
Heyet, işgal güçlerini barışçıl gösterilere katılan Gazzelileri hedef alarak gerginliği yükseltmemesi yönünde uyardı.
Netanyahu’nun seçimlerde Filistin halkının direnişi sayesinde başarısız olacağını kaydeden heyet, Filistin halkının iradesine saygı üzerine kurulu milli birliğin sağlanmasında ısrar ettiklerini belirtti.
Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.
Gazze Şeridi'nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar