SİYONİST KOMUTANLARDAN YAHYA SİNVAR İTİRAFI

İsrailli askeri ve güvenlik yetkilileri, Refah'ta yaşanan son çatışmalara rağmen Hamas lideri Yahya Sinvar'ın kararlılığına vurgu yaptılar. 

Görüntülenme: 225 Tarih: 26 Mayıs 2024 17:59
SİYONİST KOMUTANLARDAN YAHYA SİNVAR İTİRAFI

İsrail kuvvetleri albayı Michael Milshtein, Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki lideri Filistinli Direniş lideri Yahya el-Sinvar'ın “görüşlerinde ve pozisyonlarında bir değişiklik olmadığını, Refah'taki son askeri operasyonların da kendisini etkilemediğini” belirtti.

El-Meyadin’de yer aldığına göre, İsrail Kanal 12'ye verdiği bir mülakatta Milstein, “Sinvar için iki belirleyici konu var; birincisi güneydeki sakinlerin geri dönmesi, ikincisi ise İsrail'in sektörden çekilmesi, geri kalan konular ise müzakere edilebilir” dedi.

Milstein, “El-Sinvar'da Refah'taki askeri operasyonların ardından herhangin bir değişiklik olmadığını, ancak temel hedefe bağlı kaldığını, bunun da hayatta kalmak ve Hamas'ın savaşın sona ermesinden sonra da varlığını sürdürdüğünü söylemek olduğunu” sözlerine ekledi.

Bu bağlamda Kanal 12'ye konuşan eski Aman (İsrail Askeri İstihbarat Müdürlüğü) Başkanı Aharon Ze'evi-Farkash, “Bu savaşın nihai hedefi savaşın başlamasından sekiz ay sonra bile belirlenmiş değil” dedi ve “Ordu nihai hedefini bilmeden hareket edemez” diye ekledi.

Ze'evi-Farkash, “Tüm bunlar İsrail'i siyasi ve askeri ilişkiler de dahil olmak üzere kapsamlı ilişkiler sistemindeki bu bozulmaya götürüyor” dedi ve ekledi: “Bu konuda kritik bir noktadayız çünkü hem etrafımızda olup bitenler hem de Hizbullah'a karşı olup bitenler savaşı nasıl bitireceğimizi etkiliyor.”

Ayrıca, “Gazze Şeridi'ndeki yoğun savaşın sona erdiğini ve kuzeyde başımıza gelenleri unutmadığımız için başka hedeflerimiz olduğunu ilan etmeliydik” diye devam etti.

Eski Knesset üyesi Ofer Shelah ise Refah'taki savaşın sorununun “İsrail'e, savaşın hedefleri olan Gazze Şeridi'nden kendisine yönelik güvenlik tehdidini ortadan kaldırma ve rehineleri serbest bırakma konusunda hiçbir ilerleme sağlamaması” olduğunu belirtti.

'Netanyahu esirlerinizi tabutlar içinde iade edecek'

Hamas'ın askeri kanadı el-Kassam Tugayları cumartesi günü, Gazze'de direniş grubu tarafından tutulan İsrailli esirlerin ailelerine seslenen ve işgal hükümetinin onları gerçek bir tehlikeye attığı uyarısında bulunan bir video yayımladı.

Tugaylar, videoda ailelere yönelik şu mesajı yayımladı: “Netanyahu'nun emri altındaki ordunuz, hem yaşayanların hem de ölülerin onurunu çiğnedi.”

Videoda ayrıca, Netanyahu'nun savaşın başından bu yana yaptığı “tüm rehinelerin geri getirilmesi için çaba gösterildiği” yönündeki açıklamalarına da yer verildi.

Esirlere ulaşmak için tüm imkânların kullanıldığını belirten benzer açıklamalar Savaş Kabinesi üyesi Bakan Benny Gantz ve İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari de dahil olmak üzere diğer üst düzey İsrailli yetkililer tarafından da yapılmıştı.

Kassam farklı görüntüleri gösterip esirlerin ailelerine seslenerek, “Netanyahu, ordusu ve savaş kabinesi esirleri işte böyle öldürüyor” dedikten sonra İsrail'in Gazze'ye yönelik aralıksız bombardımanında öldürülen İsrailli esirlerin görüntülerini izletti.

Direniş grubu, aileleri Netanyahu ve bakanlarından öldürülen esirlerin isimlerini açıklamaya çağırdı ve “onları çok iyi tanıdıklarını” iddia etti. Ardından “zamanın tükenmekte olduğu” ve “esirlerin ailelerine tabutlar içinde dönmelerinin” sebebinin İsrail hükümeti olacağı uyarısında bulundu.

YDH

Yorumlar