SİYONİST REJİM ORDUSU MEDYA YOLUYLA SAVAŞACAK ASKER ARIYOR

İsrail medyası, askeri liderlerin sosyal medya platformları aracılığıyla rejimin ordusuna katmak için insan aradığını ortaya çıkardı. 

Görüntülenme: 178 Tarih: 24 Mayıs 2024 14:14
SİYONİST REJİM ORDUSU MEDYA YOLUYLA SAVAŞACAK ASKER ARIYOR

 İbranice yayın yapan "i24news", dün (Perşembe günü) öğleden sonra askeri liderlerin Facebook'taki özel gruplarda "özel eğitime sahip savaşçılar" aradıklarını duyurduğu bir gönderi hakkında haber yaptı.

"i24news"in atıfta bulunduğu paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Topluma bir çağrı. Sahanın büyüklüğünü ve zorlukları anlayan savaşçılar ve silahlı bireyler arıyoruz. Bizimle iletişime geçin."

Yayında ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Görev için harcanan zaman, üst düzey deneyime ve yüksek uyum ile birlikte ciddi bir atmosfer içerisinde ve her göreve gerçekçi bir yaklaşım ve ilgi ile profesyonel bir grubun yaratılmasına yol açtı. Grubumuz tüm İsrail'i temsil ediyor. Grup toplumun içinde çok özel bağlantılar oluşturdu.”

 "Askerlerimiz bitkin durumda... yardım arıyoruz."

"i24news", paylaşımı yayınlayan birliğin komutanıyla temasa geçti ve söz konusu komutan konu hakkında şu yorumu yaptı: "Bitkin askerler var, biz aktif insanlar arıyoruz. Biz sadece yardım etmek isteyen insanları internette araştırıyoruz. İsrail ordusu savaşmaya çok zaman harcıyor ve biz de savaşan askerler arasında değişiklikler yapmak istiyoruz ki böylece yükü herkes arasında iyi paylaştırabilelim."

İsrail rejimi güçleri, Gazze ve Lübnan cephelerinde her gün kayıplar veriyor. İsrail gazetesi Yediot Ahronot Perşembe günü, Gazze Şeridi'ndeki saldırıların artmasıyla birlikte hastanelerde yaralı İsrail askerlerinin sayısında önemli bir artış kaydedildiğini bildirdi. 

Rejim, sansür mekanizmasına rağmen Gazze Şeridi'ndeki savaşın başlangıcından bu yana 634 subayın öldürüldüğünü kabul etti, ciddi vakalar da dahil olmak üzere 3.573'ten fazla kişi yaralandı. 

İsrail medyası, rejimin ordusundaki erkek ve kadın askerlerin ve subayların savaşa dönmeyi reddettiklerini ve sağlık sorunları yaşadıklarını iddia ederek savaştan kaçmaya çalıştıklarını ortaya çıkardı.

YDH

Yorumlar