İSPANYOL ÜNİVERSİTELERİNDEN ŞAHSİYETLİ TAVIR

Dün (9 Mayıs Perşembe) 50 İspanyol üniversitesi işgal güçlerinin soykırım saldırılarına maruz kalan Gazze halkına destek veren öğrencilerin çağrılarını yerine getirerek İsrail işgal rejiminin üniversiteleriyle ilişkileri kestiklerini duyurdu.  

Görüntülenme: 90 Tarih: 10 Mayıs 2024 22:13
İSPANYOL ÜNİVERSİTELERİNDEN ŞAHSİYETLİ TAVIR

Çarşamba günü Barselona Üniversitesi İsrail işgal rejiminin üniversiteleriyle ilişkileri kestiğini duyurmuş ve bu yöndeki kararın Gazze'ye ve Filistin halkına destek veren öğrencilerin çağrıları nazarı dikkate alınarak verildiğini açıklamıştı.

Daha sonra bu kervana katılanların sayısı hızlı bir şekilde arttı ve 50 üniversiteye çıktı. 

İspanya'da da muhtelif üniversitelerin kampüslerinde Filistin halkıyla dayanışma ve siyonist işgal rejiminin katliamlarını protesto amacıyla kamplar oluşturuldu ve çadırlar kuruldu. 

Eylemlere katılan öğrenciler ve öğretim görevlilerinin farklı üniversitelerdeki protesto etkinlikleri arasında bir koordinasyon sağlanması konusunda fikir birliği içinde oldukları dile getirildi. 

Siyonist işgal rejiminin vahşi katliamlarına ve soykırım saldırılarına karşı üniversitelerde başlatılan gösteriler ve öğrenci eylemleri her geçen gün daha geniş alana yayılıyor.

ABD yönetimi üniversitelerdeki öğrenci hareketini bastırmak ve siyonist işgal rejimine yönelik tepkilerin önüne geçmek için çok katı bir şekilde polis şiddetine başvuruyor. Bu şiddet yüzünden binlerce öğrenci ve onların eylemlerine destek veren birçok öğretim görevlisi polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alma ve eylemleri dağıtma amaçlı müdahalelerde polisin çok çirkin muamelede bulunduğu gözlemlendi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar