SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ AKSA TUFANI EKSENLİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

Yemen Ensarullah Lideri Abdulmelik el-Husi, ülke güçlerinin, varış noktası ne olursa olsun İsrail'e mal tedarik eden veya taşıyan herhangi bir şirketin gemilerini hedef alacağını söyledi. 

Görüntülenme: 98 Tarih: 10 Mayıs 2024 00:12
SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ AKSA TUFANI EKSENLİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

Yemen Ensarullah Lideri Abdulmelik el-Husi, haftalık konuşmasında Refah'ın provokatif bir şekilde işgal edilmesinin Araplara ve Müslümanlara hakaret olduğunu belirterek, Siyonistlerin Refah'a yönelik saldırısının oradaki yerinden edilmiş insanları hedef aldığını açıkladı.

el-Husi, düşmanın Refah'ı hedef almasının durmadığını, ancak bu kara operasyonuyla daha fazla katliam yapmayı hedeflediklerini, ABD'nin ise İsrailli düşmanın Refah'ta ne yaptığına dair yanlış bir imaj sunarak kamuoyunu aldatmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Abdulmelik el-Husi, “ABD Refah'taki operasyonu sivillerin tahliyesi şartıyla kabul ettiğini söylediğinde, tüm sektör hedef alındığında nereye gidecekler?” diye sordu.

İsraillilere Refah sınır kapısını işgal etmeleri sinyalini verenin ABD olduğuna ve Amerikan açıklamalarının, belirli yerlerde operasyon seçenekleri sunulduğunu teyit ettiğine dikkat çeken el-Husi, ABD'nin İsrail'in Refah'ı işgal etmesini açıkça teşvik ettiğini ve işlediği tüm suçlara ortak olduğunu belirtti. Ayrıca, şu anki tehlikenin Refah'tan geriye kalanlar ve Filistin halkına yönelik saldırganlıktan kaynaklanabilecek potansiyel katliamlar ve büyük acılar olduğunu belirtti.

Refah'a yönelik saldırının amacının Filistin halkının acılarını daha da ağırlaştırmak, daha fazla kuşatma ve açlığa yol açmak olduğunu vurguladı.

Abdulmelik el-Husi, ABD'nin, İsrail'e büyük miktarda bomba ve silah stoku sağlarken, silah sevkiyatını durdurarak düşmana baskı yaptığı iddiasıyla kamuoyunu kandırmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

“Gazze'ye yönelik saldırının durdurulmasına karar verildiğinde İsrail düşmanı duracak ve daha fazla adım atmayacak.” dedi.

El-Husi ayrıca, ABD'nin daha önce İsrail düşmanına Refah'taki halkı yok etmeye yetecek kadar büyük miktarda silah sevkiyatı sağladığına da dikkat çekti.

“Refah sınır kapısını işgal etmenin düşmana askeri bir başarı sağlamayacağını çünkü buranın mücahitler için askeri bir cephe değil sivil bir bölge” olduğunu vurguladı.

Filistin yanlısı protestoları da değerlendiren Abdulmelik el-Husi, ABD'nin üniversitelerdeki öğrenci gösterilerini bile dinlemediğini, bunun yerine kendi yasalarını hiçe sayarak şiddetle bastırdığını ve karşılık verdiğini söyledi.

El-Husi, Refah'taki insanları ve yerinden edilmiş bireyleri hedef almalarına karşılık olarak “düşmana karşı pratik adımlar atmanın Arapların ve Müslümanların sorumluluğu olduğunu” açıkladı.

Abdulmelik el-Husi, “Araplar ve Müslümanlar seyirci kalmamalı ve Filistin halkını desteklemek için pratik önlemler almalıdır. Özellikle Mısır, Arap hareketinin liderliğini üstlenmeli ve düşmana Refah sınır kapısını boşaltması için baskı yapmak üzere sağlam bir duruş sergilemelidir.” dedi.

Refah'a yönelik saldırıyla ilgili olarak el-Husi, “Refah geçişine ilişkin muhtıranın yeterli olmadığını ve İsrail düşmanının dikkatini çekmeyeceğini” belirtti.

“Kınama bildirileri yayınlamanın Araplar ve Müslümanlar olarak bize fayda sağlamayacağını ve bizi Amerikan tehlikesinden kurtarmayacağını” ifade etti. “Olaylar ve kanıtlar, millet içindeki bilinçli, inançlı ve militan ruhu canlandırmanın önemini kesin bir şekilde göstermektedir.” dedi.

Abdulmelik el-Husi, Gazze'ye yönelik saldırının sona erdirilmesini talep eden öğrenci hareketini, doğuştan gelen insani değerleri ifade eden insani bir sesi temsil ettiği için övdü. Öğrenci hareketinin, “özgürlük ve hakları” benimsediğini iddia eden Amerika ve Batı'nın Siyonistlerini ifşa ettiği yorumunda bulundu.

Aynı bağlamda, “Arap ülkelerinde Filistin'i destekleyen öğrenci protestolarına tanık olmayı umuyorduk, ancak ne yazık ki birçok Arap ülkesinde öğrenciler ve halk gösterilerden bile alıkonuluyor” dedi.

El-Husi, öğrenci protestoları için İslam dünyasının siyasi ve medya desteğinin önemini vurgulayarak, Müslüman toplulukları medya ve sosyal platformlar aracılığıyla protestoları aktif olarak desteklemeye çağırdı.

“İslam milleti, tehlikeyi uzaklaştırmak için düşmanlarına karşı caydırıcı bir seviyede olmalıdır. Düşman, halkın çağrılarını görmezden geldiğinde ve işlenen suçların büyüklüğünü dikkate almadığında ancak ciddi eylemler sonuç verebilir” dedi.

Ayrıca Türkiye'nin düşman İsrail'e ihracatı ya da bu ülkeyle ticari ilişkileri kısıtlamaya yönelik tedbirlerine ilişkin açıklamasını da takdirle karşıladı. Türkiye'nin attığı adımın İsrail'le ticari ilişkilerin kesilmesinde tam potansiyeline ulaşmasını umduğunu ifade etti ve İsrail'e ihracat yapan ya da İsrail'den mal ithal eden diğer Arap ülkelerini de Türkiye'nin izinden gitmeye çağırdı.

El-Husi, ABD'nin Yemen'i hedef almak için topraklarını kullanmasına izin vermeyen Arap ülkelerinin duruşunu överek, ABD hegemonyasından daha fazla kurtulacaklarını umduğunu belirtti.

Yemen daha fazla gerilime hazır

Abdulmelik el-Husi, Yemen cephesindeki operasyonların Amerikan, İsrail ve İngiliz gemilerinin yanı sıra İsrail düşmanıyla ilişkili gemileri hedef almaya devam ettiğini duyurdu.

Konuşmasında, Yemen'in düşmanı etkileyen önemli stratejik seçeneklere sahip olduğunu ve Yemen'in kendisine yöneltilen tüm tehditleri göz ardı ettiğini vurgulayarak, Yemen'in pozisyonlarını tüm olasılıklara hazır olma üzerine inşa ettiğini belirtti.

İsrail'in Refah'a yönelik saldırısının Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin dördüncü tırmanma aşamasını içerdiğini söyleyen Abdulmelik el-Husi, “düşmana mal tedarik eden veya taşıyan herhangi bir şirketin gemilerini ve gidebilecekleri herhangi bir yönü hedef aldığını” kaydetti.

Abdulmelik el-Husi, “Ambargo kararının alınmasından sonra düşman limanlarına mal taşıyan her gemi, elimizin ulaştığı her yerde bizim için hedef olacaktır” açıklamasında bulundu.

Yemen'in beşinci aşamayı pratik olarak takip ettiğini ve dördüncü aşamanın tavanının güçlendirileceğini ve giderek ivme kazanacağını belirterek, “Duruşumuz düzeyinde bizi etkileyen hiçbir siyasi hesap yoktur ve teşvik veya gözdağı çıkarlarından etkilenmiyoruz” dedi.

El-Husi ayrıca, Arap ülkelerini İsrail'in Refah'a yönelik genişleyen işgalini durdurmaya yardım etmeye çağırdı ve Ensarullah'ın silah ve mühimmat stoklarını İsrail'e karşı kullanmasına izin vermelerini belirtti.

El-Husi şöyle devam etti: “Herhangi bir Arap ülkesi depolarındaki bu kabiliyetleri paslanmaya ya da kötüye kullanılmaya terk etmek yerine harekete geçirmemizi isterse, bunları İsrail düşmanına karşı harekete geçirmeye hazırız.”

Yemen askeri operasyonlarının özeti

Yemen devriminin lideri, Yemen'in askeri operasyonlarına ilişkin istatistikler sunarak, son bir ay boyunca 71 balistik füze, seyir füzesi ve insansız hava aracıyla gerçekleştirilen operasyon sayısının 25'e ulaştığını bildirdi. Bu hafta içinde 10 balistik füze, seyir füzesi ve insansız hava aracının kullanıldığı operasyonlarla hedef alınan gemi sayısının 112'ye ulaştığına dikkat çekti.

Halkın askeri seferberliğinde kursiyer sayısının 296 bine ulaştığını ve bu alanda önemli başarılar elde edildiğini belirtti.

Abdulmelik el-Husi ayrıca, Yemen Silahlı Kuvvetler’nin yeteneklerini geliştirme ve önemli hedeflere ulaşmak için kaynak sağlama çabalarını da değindi.

“Düşman ne zaman gerilimi tırmandırmaya başvurursa, biz de her düzeyde ve faaliyette gerilimi daha da tırmandırmalıyız” uyarısında bulundu.

Yemen'de her hafta tanık olunan Filistin yanlısı halk yürüyüşlerini öven lider, geçen hafta Silahlı Kuvvetler sözcüsünün İsrail'e karşı tırmanışın dördüncü aşamasını duyururken toplam gösteri ve yürüyüş sayısının 4 bin 250'ye ulaştığını belirtti.

Filistin yanlısı yürüyüşlerin önemini teyit ederek, Yemen Halkını Sana'da ve diğer vilayetlerde milyonluk gösteriler düzenlemeye çağırdı.

YDH

Yorumlar