FİLİSTİN İÇİN 1000 GENÇ ABD'NİN ADANA KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE EYLEM YAPTI (VİDEO-FOTO)

Filistin İçin 1000 Genç, 27 Aralık 2024 cumartesi günü ABD'nin Adana Konsolosluğu önünde Amerikalı üniversite öğrencilerine destek vermek amacıyla basın açıklaması düzenledi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylemde basın açıklamasını Mehdi Deveci okudu. Eylemde İngilizce ve Türkçe pankartlar taşındı ve sloganlar atıldı. 

Görüntülenme: 669 Tarih: 29 Nisan 2024 09:18
FİLİSTİN İÇİN 1000 GENÇ ABD'NİN ADANA KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE EYLEM YAPTI (VİDEO-FOTO)

Okunan basın açıklamasının Türkçe ve İngilizce metinleri şu şekildedir: 

Değerli Basın Mensupları ve Kıymetli Katılımcılar! 

Columbia Üniversitesinden ilham alarak onlarca ABD ve Avrupa  üniversitesinde Gazze’deki soykırımı lanetlemek amacıyla harekete geçen tüm anti emperyalist ve anti siyonist öğrencileri ve öğretim üyelerini Filistin İçin 1000 Genç adına Adana’dan selamlıyoruz.  

Bu erdemli üniversite öğrencilerine ve akademisyenlerine yönelik polis ve asker şiddetini de en gür sesle kınıyoruz.   

Coşkuyla selamladığımız bu eylemlerde, ABD'deki üniversite öğrencilerinin talepleri arasında yer alan, üniversitelerinin İsrail kurumlarıyla ilişkilerini kesmesi talebini sahipleniyoruz.  

Bizler de Türkiye’de siyonist İsrail ile işbirliği yapan ünüversitelerden bu işbirliklerine son vermelerini talep ediyoruz ve bu konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz.  

Bilindiği gibi Amerika ve Kanada'daki 40 üniversite ve kolej öğrencileri Gazze'yle dayanışma amacıyla çadır kampı kurdu. Columbia Üniversitesi kampüsünde oturma eylemi düzenleyen 100'den fazla Filistin yanlısı öğrenci ve akademisyen geçen hafta tutuklandı. Öğrencilerin yaptığı eylemler tamamen barışçıl olmasına rağmen ABD yönetimi öğrencilerin üzerine ulusal muhafız askerlerini gönderdi.  

Gerçi tarihinde Kızılderililere ve Siyahilere yönelik sayısız katliam olan bir devletin üniversite öğrencilerine yönelik bu vahşice tavrı bizleri çok da şaşırtmadı.  

Tüm Dünya birkez daha ABD’nin emperyalist, siyonist, evanjelist ve kapitalist yüzünü görmüş oldu. Daha geçtiğimiz yıllarda ırkçı ABD polisinin siyahi George Floyd’u nasıl vahşice katlettiği hafızalarda tazeliğini korumaktadır.   

Amerika, söz konusu İsrail olunca anayasayı ve iddia ettiği ve kendisini ifade özgürlüğüne sahip demokratik bir ülke olarak kabul ettiği tüm yasa ve değerleri ayaklar altına aldı.  

ABD, halkının işgalci İsrail’e karşı protestolarına kulak vermiyor. ABD yönetimi, öğrencilerin ‘Gazze’de Soykırım ve İşgal Dursun’ ve ‘Gazze’de Ateşkes Sağlansın’ yönündeki haklı taleplerini ‘Yahudi Karşıtlığı’ olarak adlandırarak öğrencileri yalnızlaştırmak istiyor. Biden yönetimi protestoları durdurmak için öğrencileri ve akademisyenleri üniversiteden atmakla tehdit ediyor.  

Öte yandan ABD’deki gösterilerden rahatsız olan katil ve neo nazi Netanyahu da Amerikan yönetimine, ‘bu eylemleri durdurun’ emri verdi.    

ABD, Filistin olayları etrafında başlayan farkındalığa dayalı intifadayı engellemeye çalışıyor fakat bu intifada ve farkındalık tüm dünya üniversitelerine yayılacaktır.  

Zaten bugün başta Fransa ve İtalya olmak üzere Avrupa ülkelerindeki üniversitelerde Gazze yanlısı gösteriler başlamıştır.  

Biz, Türkiye üniversitelerinin ve öğrencilerinin de bu vicdanlı harekete katılacağına yürekten inanıyoruz.  

Bugün emperyalist ABD’nin Adana konsolosluğu önünde en gür sesle birkez daha haykırıyoruz: 

Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi 

Kahrolsun Siyonizm  

Yaşasın Küresel İntifada  

Şimdi hep beraber İncirlik Üssü’ne yürüyeceğiz ve orada da bir basın açıklaması düzenleyeceğiz.  

FİLİSTİN İÇİN 1000 GENÇ

Dear Members of the Press and Distinguished Participants! 

On behalf of 1000 Young People for Palestine, we salute all anti-imperialist and anti-Zionist students and faculty members who took action to condemn the genocide in Gaza at dozens of US and European universities inspired by Columbia University.  

We condemn in the strongest terms the police and military violence against these virtuous university students and academics.   

In these protests, which we greet with enthusiasm, we embrace the demand of university students in the United States, which is to cut off their relations with Israeli institutions.  

We demand that the universities cooperating with Zionist Israel in Turkey put an end to these collaborations and declare that we will follow up on this issue.  

As it is known, 40 university and college students in the United States and Canada set up tent camps in solidarity with Gaza. Last week, on the campus of Columbia University, more than 100 students and academicians who stand with Palestine got arrested. Although the students' protests were completely peaceful, the U.S. government sent national guard soldiers against the students.

However, this aggressive attitude towards university students of a state with many massacres against Indians and blacks in its history did not surprise us.

The whole world has once again seen the imperialist, Zionist, evangelical and capitalist face of America. Just in the past years, how the racist US police murdered George Floyd, a black man, is still fresh in our memories.

When it comes to Israel, the U.S. has trampled on the Constitution and all the laws and values it claims to have regarding freedom of expression.

The US is not listening the protests of its people against invader Israel. The US government wants to isolate these students by calling their justified demands like "Stop the genocide and invasion in Gaza" and "Ceasefire for Gaza" as anti-Semitic.

On the other hand, the murderer and neo-Nazi Netanyahu, who was disturbed by the demonstrations in the United States, ordered the American administration to stop these actions.

USA is trying to stop the intifada based on awareness of Palestinian events but we know that this intifada and awareness will spread to universities all over the world.

Pro-Gaza demonstrations have already started today in universities in European countries, especially in France and Italy.

We sincerely believe in that universities and university students in Turkey will also take a part in this conscientious action.

Today, we are shouting once again in front of the imperialist US consulate in Adana

Down with American imperialism
Down with zionism

LONG LIVE GLOBAL İNTİFADA

Now we will all march to Incirlik Air Base and make a press statement there.

FİLİSTİN İÇİN 1000 GENÇ

Yorumlar