MAVİ MARMARA GAZİLERİ MEHMET TUNÇ VE ZEKİ KANAT: KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜ KAPATILSIN

2010 yılında İsrail askerlerinin insani yardım gemisi Mavi Marmara’ya yaptığı saldırıda yaralanan Mehmet Tunç ve Zeki Kanat da Kürecik Radar Üssü’nün Amerika’ya hizmet ettiğini belirttiler, kapatılmasını istediler. 

Görüntülenme: 260 Tarih: 21 Nisan 2024 19:52
MAVİ MARMARA GAZİLERİ MEHMET TUNÇ VE ZEKİ KANAT: KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜ KAPATILSIN

Mehmet Tunç: Kürecik Radar Üssü’nün İsrail’e hizmet ettiğini ve kendi bölgemize faydalı olmadığını biliyoruz. Bu üs bölgenin zararına. Bu üs bizim başımıza bela. Bir an önce buranın sökülüp atılması ve oradaki görevlilerin ülkelerine gönderilmesi lazım. Türkiye’nin İngiltere ya da Fransa’da üssü var mı? Amerika’da var mı? Bu bizim için bir ayıp. Türk milletine yakışır bir durum değil. İsrail orada zulmederken kimse dur, demiyor. İran’ın elçiliğini bombalıyorlar. Akıl işi değil. Yaşananlar onurumuza dokunuyor. Biz insan olarak yapılan vahşete sessiz kalamayız. Bugün Yunanistan’da zulüm yapılsa ona da karşı çıkarız.

Zeki Kanat: Bu üsleri, halkın büyük çoğunluğu kabul etmiyor. Ülkemizde olmaları yanlış, kapatılmalı. Sadece İncirlik değil çok sayıda üs var topraklarımızda. Bu üsler, Amerika’ya hizmet ediyor, bölgemize zarar veriyor, İsrail’e ve NATO’ya çalışıyor. Bu korkunç tarihi hatadan bir an önce vazgeçilmeli. Korkunç tarihi bir hatadır bu üsler.

AYDINLIK GAZETESİ

Yorumlar