İMAM HAMENEİ İRAN'IN SİYONİST İSRAİL'E KARŞI DÜZENLEDİĞİ MİSİLLEMEYİ DEĞERLENDİRDİ

İslam Devrim Lideri Ayetullah Hamanei bu sabah İran Silahlı Kuvvetleri komutanlarını kabul etti. 

Görüntülenme: 160 Tarih: 21 Nisan 2024 18:07
İMAM HAMENEİ İRAN'IN SİYONİST İSRAİL'E KARŞI DÜZENLEDİĞİ MİSİLLEMEYİ DEĞERLENDİRDİ

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, Siyonist rejime karşı son operasyondan dolayı İran Silahlı Kuvvetlerini överek, “Allah'ın izniyle silahlı kuvvetlerimiz, İran milletinin takdire şayan imajının yanı sıra, kabiliyet ve gücüne dair güzel bir imaj sergileyerek, uluslararası alanda İran milletinin iradesinin ortaya çıktığını kanıtladı” dedi.

Silahlı kuvvetlerin son dönemdeki başarılarının dünyada İran'a dair bir şan ve büyüklük duygusu yarattığını belirten Ayetullah Hamaney, “Atılan füzelerin sayısı veya hedefe isabet eden füzelerin sayısı ikincil bir konudur. Esas mesele, karşı tarafın rahatsızlığının nedeni olan İran milletinin ve silahlı kuvvetlerinin iradesinin uluslararası alanda ortaya çıkması ve bunun ispatıdır” ifadesini kullandı.

Silahlı kuvvetlerin eylemlerinde tedbirin dikkate alınmasını takdir eden İslam İnkılabı Rehberi, şunları kaydetti: Çeşitli olaylar maliyet ve kazançlarla ilişkilendirilir ve planlamayla maliyetleri azaltmak ve kazanımları artırmak önemlidir. İşte bu konuyu silahlı kuvvetler çok iyi başardı.

Devrim Muhafızları, Ordu ve Polis Teşkilatı'nın çaba ve faaliyetlerini takdir eden Ayetullah Hamaney, silahlı kuvvetlere yenilik ve inisiyatife güvenerek düşmanlıklar ve düşmanlarla yüzleşmek için çaba göstermeye devam etmelerini tavsiye ederek, "Bir an bile durmamalı çünkü durmak geri dönmek demektir, dolayısıyla silah ve yöntemlerde yenilik kadar, düşmanın yöntemlerini bilmek de her zaman gündemde olmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

İran milletinin dünya halkının gözününde daha da onurlu olduğunu belirten İslam İnkılabı Rehberi, "Yetenekli güçleri belirlerken Yüce Allah'a iman edin ve O'na güvenin ve bilin ki, Allah'ın müminleri savunma konusundaki vaadi kesin ve değişmezdir." dedi.

İslam İnkılabı Rehberi bu görüşmede ayrıca Ordu, Devrim Muhafızları ve Polis Teşkilatı komutanlarının aileleri ile ordunun çeşitli kademelerine özel teşekkürlerini sunarak, asıl iş yükünün bu zorluklara katlanan silahlı kuvvetler çalışanlarının eşleri ve çocuklarının omuzlarında olduğuna dikkat çekti. 

Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Bakıri, bu görüşmede geçtiğimiz yıl içinde gerçekleşen "Aksa Tufanı" operasyonu ve ‍Siyonist rejimi cezalandırmak için silahlı kuvvetlerin gerçekleştirdiği "Gerçek Vaat" harekâtı dahil yaptığı son hazırlıklar ve kabiliyetler hakkında kısa bir rapor verdi.

tesnim

Yorumlar