KATİL NETANYAHU TÜM SENARYOLARA HAZIR OLDUKLARINI ÖNE SÜRDÜ

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran'ın olası yanıtına karşılık, soykırım harekatının sürdüğü Gazze'nin dışında da 'senaryolara hazırlık yaptıklarını' söyledi. 

Görüntülenme: 177 Tarih: 12 Nisan 2024 02:04
KATİL NETANYAHU TÜM SENARYOLARA HAZIR OLDUKLARINI ÖNE SÜRDÜ

Siyonist rejimin Gazze'deki soykırım harekatı devam ederken Başbakan Benyamin Netanyahu, yaptığı açıklamada, İran'ın Şam'daki konsolosluğunu hedef alan saldırıya yanıt olarak İsrail'i vurmaya hazırlandığı endişesiyle diğer bölgelerdeki senaryolara da hazırlık yaptıklarını söyledi.

İşgal altındaki Filistin'in güneyindeki Tel Nof Hava Kuvvetleri Üssüne yaptığı ziyaretin ardından açıklama yapan Netanyahu, "Kim bize zarar verirse biz de onlara zarar veririz. İsrail devletinin hem savunma hem de saldırı amaçlı tüm güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız," dedi.

Tahran'ın misillemesine yönelik beklentiler sürerken uluslararası toplum da gelişmeleri yakından izliyor ve her iki tarafa da 'itidal' çağrısında bulunuyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, geçen günlerde yaptığı açıklamada "Şu anda herkesin itidalini koruması, istikrar ve öngörülebilirlikle tam olarak parlamayan bölgedeki durumun tamamen istikrarsızlaşmasına yol açmamak adına son derece önemli," ifadelerini kullanmıştı.

YDH

Yorumlar