FRANSA KIZILDENİZ'DEKİ SAVAŞ GEMİSİNİ ÇEKMEK ZORUNDA KALDI

Fransız rejimi, Yemen ordusunun yarattığı askeri tehditler sebebiyle Kızıldeniz’deki Alsace adlı savaş gemisini çekti. 

Görüntülenme: 158 Tarih: 12 Nisan 2024 21:00
FRANSA KIZILDENİZ'DEKİ SAVAŞ GEMİSİNİ ÇEKMEK ZORUNDA KALDI

Fransa’da yayımlanan Le Figaro gazetesinin haberine göre Fransız rejiminin Yemen ordusunun İsrail’e uyguladığı ablukayı kırmak için 71 gün önce Kızıldeniz’de gönderdiği Alsace adlı savaş gemisini geri çekti.

Fransız rejiminin Alsace savaş gemisini Yemen ordusunun yarattığı askeri tehdit sebebiyle çektiği bildirildi.

Gazeteye açıklama yapan Alsace Fırkayetninin komutanı Jérôme Henry, Fransız donanmasının çok uzun zamandır bu düzeyde bir silahlı çatışma deneyimi yaşamadığını söyledi.

Le Figaro muhabirinin “Alsace firkateyni ile Kızıldeniz'de birkaç hafta süren görevinizden döndünüz. Siz ön saflarda yer aldınız, oradaki durumu nasıl anlatırsınız? Husiler gerçekte nasıl bir tehdit oluşturuyor?” şeklindeki sorusunu cevaplayan Alsace Fırkayetninin komutanı Jérôme Henry, şunları söyledi:

“Bu seviyede bir tehdit beklemiyorduk. Oldukça şaşırtıcı ve çok anlamlı, sınırsız bir şiddet vardı. Husiler su seviyesinde uçan insansız hava araçlarını kullanmaktan, ticari gemilerde patlatmaktan ve balistik füzeleri ateşlemekten çekinmiyor. Husi saldırılarının ardından en az yarım düzine gemiye yardım yapmak zorunda kaldık.”

Fransız komutan, Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusu ile her düzeyde çatışma yaşadıklarını belirtti ve çatışmalarda 2 milyon dolar değerindeki Aster füzelerinden makineli tüfeklere kadar tüm silahları kullandıklarını söyledi.

YDH

Yorumlar