İSMAİL HANİYE'DEN ATEŞKES AÇIKLAMASI

İsmail Haniye verdiği bir röportajda Siyonist rejimin Hamas'ı yok etmeyi asla başaramayacağını ve onurlu bir anlaşma olmadan esirlerini serbest bırakmayı asla başaramayacağını söyledi. 

Görüntülenme: 163 Tarih: 12 Nisan 2024 22:22
İSMAİL HANİYE'DEN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Hamas hareketinin siyasi büro başkanı İsmail Haniye, el-Meyadin ağına verdiği röportajda şunları söyledi: İşgalci İsrail rejimi daha önce Hamas'ı yok edemedi ve hiçbir zaman da bunu başaramayacak. İşgal rejimi, onurlu bir anlaşma yapılmadıkça esirlerini geri döndürmeyi başaramayacak.

Haniye sözlerine şunları ekledi: Direniş, yardım ve yeniden inşa konularına ek olarak, tamamen geri çekilme ve mültecilerin herhangi bir kısıtlama ya da engel olmaksızın Gazze'ye geri dönmeleri koşuluyla esir değişimine hazırdır.

Haniye, Gazze’de çocuklarının ve torunlarının işgal tarafından şehit edilmesine ilişkin olarak ise şunları söyledi: Çocuklarımı ve torunlarımı öldürmeleri, Hamas'a müzakerelerdeki net konumunu değiştirmesi için baskı yapmak amacıyladır ancak bu asla gerçekleşmeyecek.

Haniye şunları vurguladı: İşgalci rejimin işlediği cinayetler onun stratejik başarısızlığını gösteriyor. İşgal rejimi hedeflerine ulaşmayı başaramadı.

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı sözlerine şunları ekledi: İsrail Batı'nın şımarık çocuğudur ve artık eskisi gibi değildir. Sahip olduğu imaj da ortadan kaybolmuştur.

tesnim

Yorumlar