SİYONİST ANALİSTTEN HAMAS İTİRAFI

Siyonist bir askeri analist, Hamas'ın Gazze savaşı sırasındaki başarılarına dikkat çekti ve bu hareketin tüm Gazze Şeridi'ni kontrol ettiğini kabul ederek yenilgisinin olası olmadığını düşündüğünü ifade etti. 

Görüntülenme: 128 Tarih: 11 Nisan 2024 02:39
SİYONİST ANALİSTTEN HAMAS İTİRAFI

Siyonist çevrelerin, bu rejimin kabinesi ve ordusunun Gazze'deki yıpratma savaşındaki performansına yönelik sert eleştirileri arasında, İsrailli bir askeri analist, Filistin direnişinin Gazze'deki savaşta kazandığı başarıları sıralayarak İsrail ordusunun bu savaşta Hamas'ı yenme şansının çok düşük olduğunu belirtti.

Siyonist askeri analist Yoav Zeitoun, İbranice yayın yapan Yediot Aharonot'ta yayınlanan bir makalede şunları belirtti: Kıdemli İsrailli subaylar, en iyi koşullar altında bile Hamas'ın en az 2026 veya 2027 yılına kadar yenilgiye uğratılamayacağını tahmin ediyor.

Bu temelde savaşın en basit hedefine, yani Hamas'ın Gazze üzerindeki sivil kontrolünü sınırlamaya bile ulaşmanın çok zor olduğunu sözlerine ekledi: ‘İsrail ordusu, Hamas'ın halen sağlam olan mekanizmalarını ve askeri teçhizatını hedef almaya çalışıyor’ dedi.

Bu Siyonist analist, Hamas güçlerinin yerini bulmanın zorluğunu samanlıkta iğne aramaya benzeterek şunları söyledi: Hamas'ın askeri kanadı el-Kassam Tugayları, İsrail ordu güçlerinin ölümüne, yaralanmasına ve araçlarının imha edilmesine yol açan operasyonlarının fotoğraf ve videolarını neredeyse her gün yayınlıyor.

O şunları ekledi: İsrail ordusunun Han Yunus'tan çekilmesinden ve bu bölgede yaşayan bir grup insanın yıkılan evlerine dönmesinden dört gün sonra Hamas güçleri bu şehrin kontrolünü yeniden ele geçirmeye başladı.

Yoav Zeitun, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki duruma da değindi ve şunları işaret etti: Hamas güçleri halen Cebeliye'nin kalabalık pazarlarında faaliyetlerini sürdürmekte ve savaşın gölgesinde bu pazarlarda fiyat dalgalanmalarının önüne geçmektedir.

Bahsi geçen Siyonist analist makalenin devamında şunu vurguladı: İsrail Savaş Bakanlığı'nın verilerine göre Hamas önemli bir başarı elde etti ve Mart ayında gıda fiyatlarını düşürmeyi başardı, bu da Gazze'nin kuzeyindeki ekonomik durumun istikrara kavuştuğunu gösteriyor. Bu durum muhtemelen yakında Han Yunus'ta ve Refah şehri ve Gazze'nin merkezi şehirleri gibi İsrail ordusunun aktif olmadığı diğer bölgelerde Hamas'ın hâlâ bu bölgeleri kontrol ettiği ve buralarda düzeni sağladığı yerlerde de gerçekleşecek.

Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde Siyonist İsrail Hum gazetesi şunları yazdı: İsrail askerlerinin Han Yunus'tan çekilmesine ilişkin fotoğraflar, Kahire'deki müzakerelerden ulaşan haberler ve yardım tırlarının Gazze Şeridi'ne hareketinin yarattığı toz bulutları, Binyamin Netanyahu ve İsrail askeri yetkililerinin son dönemdeki eylemlerinin, Netanyahu'nun bahsettiği "mutlak zafer"e değil, İsrail'in yenilgisine yol açtığını gösteriyor.

tesnim

Yorumlar