ŞEYH NAİM KASIM'DAN AKSA TUFANI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, direnişin sahip olduğu güçle düşman ordusunun tüm askeri tesislerinin üstesinden gelebildiğine dikkat çekerek şunları dedi Aksa Tufanı, Batılı değerlerin sapkınlığını ve insanlık dışı durumlarını kanıtladı ve İsrail'in benzeri görülmemiş düzeydeki zayıflığını ortaya çıkardı. 

Görüntülenme: 233 Tarih: 08 Nisan 2024 02:51
ŞEYH NAİM KASIM'DAN AKSA TUFANI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hizbullah'ın Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım şunları vurguladı: Aksa Tufanı savaşının sonuçlarından biri de dünyada Batı Amerika değerlerinin çökmesine neden olmasıydı. Onların bu değerlerinin başarısız, sapkın ve insanlık dışı olduğu, ulusların geleceğinin bunların üzerine inşa edilemeyeceği kanıtlanmıştır. Dolayısıyla Batı ve Amerikan kültür ve değerlerinin bölgemiz milletleri ve dünya milletleri üzerindeki etkisi ve nüfuzu azalmaya devam ediyor ve Allah'ın izniyle giderek azalmaya da devam edecek.

Aksa Tufanı, İsrail'in benzeri görülmemiş düzeydeki zayıflığını ortaya çıkardı

Şeyh Naim Kasım sözlerine şunları ekledi: Ancak çok önemli olan ikinci başarı, İsrail'in belki de daha önce hayal dahi edilemeyecek seviyedeki zayıflığını görmüş olmamızdır. Kimsenin haberi olmadığı bir dönemde Aksa Tufanı gerçekleşti ve ne Siyonist rejimin güvenlik, askeri ve siyasi kurumları, ne de Amerikalılar ve Batılılar bu operasyon hakkında bilgi sahibi olamadı. Kimse bunun nasıl olduğunu anlayamadı ve bu da düşmanın zayıflığını gösteriyor.

Bu Hizbullah yetkilisi ayrıca direnişin askeri gücünün yüksek olduğuna dikkat çekerek şunları vurguladı: Lübnan için geri dönüş yok. Lübnan'ın zayıf olduğu dönem sona erdi ve artık Lübnan'ın güçlü olduğu dönemdeyiz. Lübnan güçlü kalacak ve gücü giderek artmaya devam edecektir. Lübnan'ın hain güçlerin kontrolünde olduğu dönem sona erdi ve bugün, ülke ve halkın çıkarları için var gücüyle çabalayan, ülkede din ve mezhep fitnelerinin oluşmasına izin vermeyen bir direniş dönemini yaşıyoruz.

Naim Kasım sözlerine şöyle devam etti: Direniş, Lübnan'da kendi çıkarları için isteği gibi keyfi olarak oynamak isteyen tüm müstekbirlerin ellerini kesti. Bugün Gazze'ye destek vermek için Siyonist düşmanın karşısında duruyoruz ama bu destek de Lübnan'ın ulusal hedefleri çerçevesindedir ve yapılması gerekeni yapıyoruz.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı: ‘Vatanı koruma görevini yerine getirmeyenlere soruyoruz, neden Lübnan'a hiçbir şekilde destek vermiyorsunuz? İsrail yakın bir tehlikedir ve bu rejimin kafasına göre davranmasına izin vermeyerek, önleyici bir eylemle bu sorunu çözmeliyiz. Özellikle bugünkü fırsat, Siyonist düşmanla yüzleşmek için en iyi fırsatlardan biridir ve aynı anda birçok hedefe ulaşabiliriz’ ifadelerini kullandı.

Şeyh Naim Kasım şunları belirtti: Gazze'ye destek verirken aynı zamanda ülkemiz için savunma ve caydırıcılık denklemleri de oluşturduk. Lübnan'ın İsrail'e karşı güçlü bir şekilde duracağı, bu rejimin ve İsrail'in baskı ve işgalini kabul etmeyeceği temel kuralların oluşturulması yönünde adımlar attık. Lübnan'ın gerçek gücü budur.

Hizbullah düşmanın tüm askeri tesis ve güçlerinin üstesinden geldi

Bu üst düzey Hizbullah yetkilisi şunları vurguladı: Hizbullah, askeri operasyonlarını yaklaşık 3 ila 5 kilometrelik sınır bölgeleriyle sınırlama ve bunun ötesine geçmeme kararı aldı. 6 ay süren bu mücadele boyunca aynı denklemi koruduk ve elbette düşman bu denklemi her ihlal ettiğinde karşılık verdik. Düşmanın saldırganlığına tepkimiz, İsrail'in her istediğini yapamayacağı ilkesine dayanıyordu ve özellikle sivillerimizi hedef aldığında karşılık verdik ve bu kural hala geçerli.

Şeyh Naim Kasım sözlerinin sonunda şunları belirtti: Herkes biliyor ki Siyonist ordusunun bu kadar güçlü olmasının temel nedeni, sahadaki gelişmeleri tam olarak takip edebilmek için gökyüzünü keşif ve casus uçaklarıyla doldurması. Öyle ki Siyonistlerin gözünden hiçbir şey gizli kalmıyor. Peki Siyonist ordunun gökyüzünü keşif ve casus uçaklarıyla doldurmasına rağmen direnişin nasıl olup da sınır bölgesinin 3 ila 5 kilometre yakınına ekipman ve fırlatıcılarını yerleştirip operasyonlarını başarıyla yürütebildiğini hiç kendinize sordunuz mu? Bu büyük bir başarıdır ve direnişin yüksek gücünü gösterir. Direnişin büyük ve güzel sonuçlara ulaşabileceğinin delilidir.

tesnim

Yorumlar