NASRALLAH SON BÖLGESEL GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ (VİDEO)

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İsrail'in Şam'daki İran Konsolosluğu’na gerçekleştirdiği saldırıya tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 209 Tarih: 09 Nisan 2024 21:08
NASRALLAH SON BÖLGESEL GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ (VİDEO)

Siyonist İsrail rejimi tarafından Şam'da şehit edilen İranlı askeri danışmanlar için düzenlenen anma töreninde konuşan Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, bölgedeki durumu değerlendirdi.

İsrail'in Şam'daki İran Konsolosluğu’na gerçekleştirdiği saldırıya tepki gösteren Nasrullah, ''Şam'daki İran Konsolosluğu'na düzenlenen saldırı Tel Aviv'in son yıllarda yaptığı en büyük saldırıydı. Bu saldırı, İsrail'in de rol oynadığı Suriye'deki savaşın başarısızlıkla sonuçlanması nedeniyle gerçekleştirilmiştir.'' dedi.

Nasrullah, ''İsrail'in İranlı danışmanlara yönelik saldırısının iki amacı var; biri İran topraklarının hedef alınması, ikincisi terör saldırısıdır. Çünkü General Zahedi, İran'ın Lübnan ve Suriye'deki askeri danışmanlarının üst düzey ismiydi.'' ifadesini kullandı.

Seyyid Hasan Nasrullah, ''ABD, İsrail ve tüm dünya İran'ın vereceği yanıtın yolda olduğu mesajını aldı. İran'ın İsrail'e karşı misilleme yapma hakkı var.'' açıklamasını yaptı.

Nasrullah, sözlerine şöyle devam etti:

''Düşman, bu saldırıların amacının İranlı danışmanları Suriye'den çıkarmak olduğunu iddia ediyor, ancak bu bunu başaramadı. İranlı askeri danışmanlar Filistin ve Lübnan'daki direnişe ve Suriye'ye destek için bölgede bulunuyor.''

Hasan Nasrullah, Han Yunus'ta ateş ve kurşunlar altında kalan Siyonist güçlerin rezil bir şekilde bölgeden geri çekildiğini söyledi.

Gazze’de ateşkes Netanyahu kabinesinin sonu olacak

İsrail rejimi ile Hamas arasında ateşkes ve esir takasıyla ilgili Kahire'de yürütülen dolaylı müzakereleri değerlendiren Hizbullah lideri, ''Netanyahu gizli müzakere sürecini engellemeye çalışıyor, çünkü ateşkes onun (Netanyahu'nun) Ben-Gevir, Smotrich ve Likud partisinin sonu demektir.'' yorumunu yaptı.

mehrnews

Yorumlar