HAARETZ GAZETESİ KATİL NETANYAHU'YA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürüncemeli bir şekilde devam ederken, İbrani medyasında Siyonist rejimin kabinesinin performansına yönelik eleştiriler arttı. 

Görüntülenme: 217 Tarih: 07 Nisan 2024 23:03
HAARETZ GAZETESİ KATİL NETANYAHU'YA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Siyonist Ha'aretz gazetesi bir haberinde şunları yazdı: Gazze Şeridi'ne karşı savaşın başlamasının üzerinden altı ay geçti ve 7 Ekim'den bu yana İsrail'deki durum daha da kötüleşiyor.

Raporun devamında şu vurgu yapılıyor: Savaşı sonlandırmalı ve Hamas'ın yanında bulunan esirlerimizi geri almalıyız.

Haaretz gazetesi şunları yazdı: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun görevden alınması gerekiyor.

Siyonist medya raporlarında şunu vurguladı: Altı ay geçmesine ve Gazze'ye yönelik saldırıların devam etmesine rağmen, önceden açıklanan hedeflere ulaşılamadı. Bu altı ay boyunca hiçbir esir evine dönmedi ve Hamas yenilgiye uğratılmadı.

Bu raporların devamında ise İsraillilerle birlikte bu savaşın bedelini 1.500 ölü ve yüzbinlerce yedek kuvvetin ödemesi gerektiği belirtiliyor. 

İbrani medyası şunları ekledi: İsrail kabinesinin başarısızlığı sadece Gazze'de değil, kuzey cephesinde de var, bu bölgedeki durumu çözecek ve İsraillilerin kuzeye dönebilmesi için Hizbullah'ı geri püskürtecek bir ufuk yok.

Bu medya öyle itiraf etti: İsrail'deki durum, geçen yılın 7 Ekim'inden bu ana kadar her açıdan kötüleşti. İsrail'de diplomatik, ekonomik çöküş ve güvenlik, sosyal ve siyasi sorunlara tanık oluyoruz. Altı ay süren savaşın ardından İsrail tüm meşruiyetini kaybetmiş, her zamankinden daha yalnız kalmış ve yetkililerine karşı tehlikeli bir şekilde yaptırımlara ve yasal işlemlere maruz kalmıştır.

Siyonist medya şunu vurguladı: İsrailli yetkililer, Hamas üzerindeki baskı arttıkça hareketin koşullarının daha esnek hale geleceği bahanesiyle müzakere sürecine askeri baskı uygulamayı tercih etti ancak bu strateji başarısız oldu. Savaşın başlangıcından bu yana orduda ölenlerin sayısı 604 kişiye ulaştı.

Son raporlara göre Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarında 33 binden fazla Filistinli şehit oldu, 75 binden fazla Filistinli ise yaralandı.

İsrail rejiminin yapısı 1917 yılında İngiliz sömürgeciliğinin dizaynı ve Yahudilerin farklı ülkelerden Filistin topraklarına göç etmesiyle oluşturulmuş ve 1948 yılında varlığı ilan edilmiştir. O tarihten bu yana Filistinlileri soykırıma uğratmak ve topraklarının tamamını ele geçirmek için çeşitli toplu katliam planları yürütüldü.

parstoday

Yorumlar