İSTANBUL'DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ (VİDEO)

İstanbul'da "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle birçok STK'nın desteğiyle yürüyüş ve basın açıklaması düzenleyen Dünya Kudüs Günü Platformu; siyonistlerin saldırılarını telin ederek, İslam alemine birlik çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 236 Tarih: 07 Nisan 2024 01:35
İSTANBUL'DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ (VİDEO)

Kudüs Platformu'nun çağrısıyla Cuma namazına müteakiben Fatih Camii'nde bir araya gelen Müslümanlar, Fatih Camii'nin avlusunda işgalci siyonistlerin şehid ettiği Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra; ellerinde işgalci rejim karşıtı, Filistin davasını destekleyen dövizlerle Saraçhane Parkı'na kadar yürüdü.

Fatih Saraçhane Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına, platform üyesi olan dernek yetkilileriyle birlikte yüzlerce vatandaş katılım sağladı.

Araştırmacı-Yazar Cemal Çınar Hoca'nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, basın açıklamasını platform adına Furkan İğde okudu.

45 yıldır dünya Müslümanlarının gündeminde olan Dünya Kudüs Günü'nün, İslam Ümmeti'nin geleceği açısından bugün tam anlamıyla bir dönüm noktasını ifade ettiğini belirten İğde, "Filistin’in işgalinden ve bu topraklar üzerinde 'israil' adlı bir kanser rejiminin kurulmasından bu yana geçen yüzyıllık zaman içerisinde, bütün dünya tarihte eşine rastlanmamış bir tufana tanıklık etmektedir. Direnişin Aksa Tufanı olarak tanımladığı bu tufan, sadece Filistin coğrafyasının değil; bütün Ümmet coğrafyasına özgürlük ve kurtuluş kapılarının açılmasına vesile olacak azamet ve zafer dolu bir tufandır. Bu tufan, İslam Ümmetinin aydınlık yarınları için rahmani bir şafaktır.  Aksa Tufanı savaşı, bizim savaşımızdır. Destanların yazıldığı bu cihad bizim cihadımız, onların dalgalandırdığı bayrak bizim bayrağımız, onların zaferi bizim zaferimizdir." dedi.

"Ümmet demek, acıda ve sevinçte bir vücudun azaları demektir" şeklinde konuşmasını sürdüren İğde, "Ümmet demek; dili, kavmi, ülkesi, beldesi, ırkı, mezhebi ne olursa olsun, sınırsız müminler okyanusu demektir. Aksa Tufanı'nın apaçık ortaya çıkardığı üzere yeryüzünde iki eksen vardır: birinci eksen başını büyük şeytan Amerika, siyonist işgal rejimi ve İngiltere'nin çektiği ve onların işbirlikçilerinin de yer aldığı küresel batıl cephesi, ikinci eksen ise; merkezinde Aksa'nın olduğu  ümmet  Vahdet  ve direniş cephesidir. Bu savaşta hep birlikte gördük ki, Kudüs'ün geleceği, denizden nehire bütün Filistin'in kurtuluşu ancak direniş ve vahdet ile olur. Ümmetimiz için direniş ve vahdetin dışındaki tüm seçenekler zillet, ihanet ve hezimetten başka bir şey değildir. Bu savaşla birlikte Yemen'den Irak ve Lübnan'a Direniş güçlerinin el ele vermesiyle küresel batıl cephesinin nasıl hezimete uğratıldığına büyük bir iftiharla şahit oluyoruz. Direniş cephesi  İslam ümmeti ve yeryüzü mazlum halklarının umudu ve  özgür vicdanların ortak kabulü olmuştur."ifadelerini kullandı.

Okunan basın açıklamasının ardından Araştırmacı-Yazar Cemal Çınar'ın, başta Filistin olmak üzere bütün mazlum coğrafyalara yaptığı duaya, kalabalık hep birlikte eşlik etti. (İLKHA)
 

Yorumlar