NASRALLAH: GAZZE ZAFERE ULAŞINCAYA KADAR SAVAŞI SÜRDÜRECEĞİZ

Lübnan Hizbullah hareketi Genel Sekreteri, Dünya Kudüs Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, Amerika ve İsrail'in sahte rejiminin İran İslam Cumhuriyeti'ne olan düşmanlığının temel sebebinin Tahran'ın mazlum Filistin halkına verdiği destek olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 164 Tarih: 07 Nisan 2024 01:35
NASRALLAH: GAZZE ZAFERE ULAŞINCAYA KADAR SAVAŞI SÜRDÜRECEĞİZ

Muhabirimizin bildirdiğine göre Seyyid Hasan Nasrullah, dün  Beyrut'un güney kesimlerinde düzenlenen Dünya Kudüs Günü kutlamalarında, Siyonist rejimin bölgedeki yenilgisine değinerek şunları söyledi:

"İran İslam Cumhuriyeti'nin işgalcilere karşı direnişi desteklemeye devam etmesi, İran'la düşmanlığın temel sebebidir."

Seyid Hasan Nasrullah, Aksa Tufanı operasyonunun bölgede tarihi bir dönüm noktası olduğunu ve Siyonist rejimin bekasını tehdit ettiğini vurgulayarak şunları ekledi:

"Altı ay süren Gazze savaşının ardından bu rejimin başbakanı Binyamin Netanyahu hedeflerinin hiçbirine ulaşamadı."

Seyid Hasan Nasrullah, direniş ekseninin Siyonist rejimle mücadelede büyük bir zafer kazandığına dikkat çekerek, Benyamin Netanyahu ve koalisyonunun Gazze'deki savaşı durdurmaktan başka seçeneği olmadığına dikkat çekti.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, İran İslam Cumhuriyeti'nin Suriye'nin Şam Büyükelçiliği'nin konsolosluk bölümüne düzenlenen saldırıyı bölgede önemli bir olay olarak değerlendirerek şunları söyledi:

"Herkesin kendini hazırlaması ve her türlü olasılığa hazırlıklı olması gerekiyor. Netanyahu'nun bu saldırıdaki aptallığı zaferin kapısını açacaktır."

Seyid Hasan Nasrullah, bölgedeki tüm suçların arkasında Amerika'nın olduğuna işaretle

"Lübnan direnişi Siyonist rejimle savaşmaktan korkmuyor, her türlü savaşa hazır ve Gazze zaferine kadar savaşı sürdüreceğiz." vurgusunda bulundu.

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri de şuna dikkat çekti:

"İslam Cumhuriyeti nizamının büyük kurucusu rahmetli İmam Humeyni'nin Filistin ülküsüne  kararlılıkla destek verme eylemi, İran'ın hedef aldığı savaşların en önemli nedenlerinden biridir."

parstoday

Yorumlar