MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'UN MALATYA KUDÜS GÜNÜ KONUŞMASI (VİDEO-FOTO)

Malatya'da 5 Nisan Cuma günü Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Kernek Meydanında Peygamber Sevdalıları Derneği ve Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi tarafından basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasının okunmasından önce Mehmet Tunç katılımcılara seslendi. 

Görüntülenme: 416 Tarih: 06 Nisan 2024 22:06
MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'UN MALATYA KUDÜS GÜNÜ KONUŞMASI (VİDEO-FOTO)

Mavi Marmara gazisi Mehmet Tunç şunları söyledi:

Bismillahirrahmanirrahim  
Değerli basın mensupları ve Aziz Vatandaşlarımız!  
Dünya Kudüs Günü vesilesiyle tertiplenen basın açıklamasına hoş geldiniz. Ramazanı şerifiniz ve Kadir geceniz mübarek olsun. Nato'ya ve Üslerine Hayır Cuması bu sene Dünya Kudüs Günü ile aynı tarihe denk gelmiştir. Bilindiği gibi Dünya Kudüs Günü, 1979’dan bu yana tüm dünyada Müslümanlar ve özgür ruhlu insanlar tarafından yürüyüşler, basın açıklamaları ve salon toplantılarıyla ihya edilmektedir.  Bu aziz günü ihya etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu etkinlikler Kudüs’ümüzün kurtuluşu yolunda birer kilometre taşı olur inşallah.  
Muhterem vatandaşlarımız ve değerli basın mensupları! Hiç şüphesiz Dünya Kudüs Günü, İslam’ın Günü’dür. Dünya Kudüs Günü, İslam’ın diriliş ve direniş günüdür! Kudüs günü tüm özgür insanların günüdür! Kudüs Günü, Filistin davasının unutturulmasını önlemek için ilan edilmiştir. Kudüs Günü, İslam ümmetinin damarlarına direniş kanının pompalandığı ve Kudüs’ümüzün sadece direnişle kurtulabileceğinin ilan edildiği gündür. Filistin ve Kudüs meselesi, bugün geldiğimiz noktada Aksa Tufanı sayesinde yeniden insanlığın ilk ve en önemli gündem maddesi haline gelmiştir.  
Bu sene Dünya Kudüs Günü’nü, Aksa Tufanı Savaşının ve Gazze’de soykırımın devam ettiği çok kritik bir dönemde ihya ediliyor. Bu sene Dünya Kudüs Günü’nünde; Kudüs’ü kurtarmanın tek yolunun direnişten geçtiğini  ve işgalci İsrail’in sonunun yaklaşmakta olduğunu ilan ediyoruz. Kardeşlerim, Ey Filistin davasının dostları; Kudüs hepimizin önünde bir imtihandır ve Kudüs’ü özgürleştirmek ancak Siyonizm’e, küresel kapitalizme ve emperyalizme karşı küresel İntifada’yı başlatmakla mümkündür. Unutmayalım ki Dünya Kudüs Günü, sadece bir anma günü değildir. Bugün, Özgür Kudüs için tüm direniş cephesine destek olma, sahip çıkma günüdür. Kudüs’ün kurtuluşu ümmetin kurtuluşudur ve Kudüs, yeryüzünün tüm büyük ve küçük şeytanlarına karşı mazlumların direniş kardeşliğinde buluşmasıyla kurtulacaktır. Bizler, Siyonist işgal bitmeden, sürgündeki tüm Filistinliler evlerine dönmeden, küresel emperyalizm bölgemizden kovulmadan, bölge halklarını birbirine kırdırmaya çalışan batıl düzenler  yıkılmadan, NATO ittifakları dağıtılmadan, Korsan İsrail’in güvenliğini sağlayan Kürecik NATO Radar Üssü sökülmeden, Amerikan üsleri kapatılmadan  Kudüs’ü özgürleşmiş saymayacağız.
Bu arada korsan İsrail'in 6 aydan beri Gazze'de yaptığı vahşeti ve son günlerde uluslararası yardım kuruluşu gönüllülerini ve Suriye'ye düzenlediği saldırıda İranlı komutanları katletmesini de şiddetle lanetliyorum.  
Konuşmamı  el- KASSAM TUGAYLARI KOMUTANI YAHYA SİNVAR’ın duasıyla bitirmek istiyorum. Allah’ım onların (sionistlerin ve destekçilerinin) gücünü kır. Allah’ım onların sancaklarını yerlere indir. 
Allah’ım onların komutanlarını rezil rüsva eyle..
Allah’ım onların heybetlerini yerle bir eyle…
Allah’ım onların devletlerini yık…
Allah’ım onları yıkılmaya ve kahrolmaya düçar eyle…
Halkımızın (Filistin halkının) özgürlüklerine kavuşması ve topraklarına geri dönüş hayallerini nasip eyle… Amin Ya Rabbel Alemin…
Rabbimiz! Tüm Müslümanları, dünyadaki tüm mazlum ve mustazaf halkları arzına varis kıl, müstekbirlerin saltanatlarını bizim ellerimizle devir, zalimlerden intikamını bizlerin eliyle al. Hepimizi en kısa zamanda  özgür Kudüs’te ve  Mescid-i Aksa’da  buluştur.  
Yaşasın özgür Kudüs! Yaşasın Filistin!  
KAHROLSUN AMERİKA KAHROLSUN İSRAİL! 

Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç'un yaptığı açılış ve selamlama konuşmasının ardından basın açıklamasını Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Behcet Sevgili okudu.
Sevgili, "Hamd ve şükür, tesbih, sonsuz övgülerin yegâne sahibi; Malik’ül-Mülk, Rabb-i Rahman, adil-i mutlak; Allah (Celle Celâluhu) içindir. Salat-u selam; insanlara yaşayarak istikameti göstermek ve önderlik etmek üzere gönderilen, varlığı âleme rahmet olan Hazreti Muhammed'edir. (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Bugün Dünya Kudüs Günü… Bugün günlerden Kudüs! Ümmet evlatlarının elleri Kudüs ve Gazze için duada… Yükselen haykırışlar Kudüs ve Gazze için! Gün; Kudüs ve Gazze için fedakârlık yapma, Kudüs ve Gazze davasını omuzlama, Kudüs ve Gazze için feda olma günüdür! Ümmetin özgürlük ve izzeti Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın özgürlük ve izzetine bağlıdır çünkü… Kudüs, Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in şanı yüce Allah’ın emriyle 'sırr-ı kâinat ve sırr-ı hakikatin' bazı ayetlerinin gösterilmek üzere 'bir gece Mescid-i Harâm’dan çevresi mübarek kılınan Mescid-i Aksa’ya' götürülmesiyle İsra olayının ve miraca çıkışın yaşandığı muhterem bir diyar-ı İslam’dır." diye anımsattı.

Kudüs'ün yeryüzü mü’minlerinin imanın şartlarından olan nice peygamberin Allah’a davet çağrılarının yankılandığı şehir olduğuna vurgu yapan Sevgili, "Kudüs; Müslümanım diyenler için ırksal, mezhepsel, grupsal tüm aidiyetlerin üzerinde insani ve kesinlikle imani bir aidiyet taşır. Kudüs, Arap olan Hazreti Ömer’in fethi, Kürd olan Selahaddin-i Eyyûbi’nin rotası ve hürriyete kavuşturması, Türk olan Abdülhamid’in siyonistlere karşı yürek yangını ve sancısıdır." dedi.

"İşgalci siyonist rejimin 7 Ekim sonrası başlattığı soykırım insanlık ailesi içinde nasıl habis bir ur ve zehirli bir hançer olduğunu bir daha ispatlamıştır"

siyonistlerin, küresel siyonist çete ABD, İngiltere, Sovyet Rusya ve BM üzerinden ortaya çıkarıldığından beridir, Kudüs ve Filistin genelinde büyük acılara, zulümlere imza atmış çağın Firavunu ve Nemrudu olduğunu ifade eden Sevgili, şöyle devam etti:

"Soykırımcı israil’in yaşattığı zulümlere, yaptığı katliamlar ve sürgünlere, namus-u ekber’e karşı saldırılarına, namus-u mahreme hücumlarına, tüm insani ve İslami değerlere tecavüzlerine, işgal edilmiş Filistin topraklarına karşılık verilen mücadele örneklerinden 7 Ekim sonrası başlattığı soykırım ve canlı yayınlarda sergilenen mezalim, siyonizmin ve İsrail’in insanlık ailesi içinde nasıl habis bir ur ve zehirli bir hançer olduğunu bir daha ispatlamıştır."

"Gazze Müslüman halkı, dünyanın tüm zihin dünyasını yerle bir eden bir inanç, teslimiyet, samimiyet ortaya koydu"

Filistin halkının, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini koruduğunu belirten Sevgili, "Yüce Allah’ın rahmeti, inayeti Gazze ve Kudüs’ün üzerinde olsun. Gazze Müslüman halkı, dünyanın tüm zihin dünyasını yerle bir eden bir inanç, teslimiyet, samimiyet ortaya koydu. Onları bilen herkes hayranlık içindedir. Görünen dünyaları harap olmuşsa da ebedi yurdu kazanmaları büyük bir kurtuluş değil midir? Tüm dünyanın tanıklığında, sözde çağdaş-barbar emperyal devletleri de yanına alan siyonist israil’in Gazze’de sergilediği vahşet ve soykırımlar karşısında insanlığını, vicdanını yitirmemiş olanlar ile iman ehlinden halis olanlar ve amasız tepki gösterenler dışında herkes ve tüm devletler; mahşer-i vicdan’da ve ilah-i adalet terazisinde kaybetmiştir ve doğal olarak bu cürümlerde pay sahibidirler." dedi.

"Kudüs ve Gazze İslam devletlerinin öncelikli gündemi olmalı ve terör şebekesine ciddi ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulanmalı!"

Sevgili, "Hal böyleyken insanlığın yerle bir edildiği, soykırımların canlı yayımlandığı biçare Gazze’deki vahamet karşısında her devlete, kişi, kurum ve STK’lara; mevcudiyeti, imkân ve kabiliyetleri kapsamında iş ve sorumluluk düşmektedir. Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalı, Kudüs ve Gazze İslam devletlerinin öncelikli gündemi olmalıdır. Terör şebekesine ciddi ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulanmalı, siyonistlere hiçbir mazeret olmaksızın mal sevkiyatı bir an önce durdurulmalı, Gazze için acil insani yardım girişimleri devreye girmelidir. İslam Dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin’e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Bizlerin, ferd-î vahit veya STK’lar olarak bu bağlamda yapmamız ve süreklilik kazandırmamız gereken hususlar; israil’in kanlı tarihini bilmek, Kudüs’ün ve Filistin’in tarihini idrak etmek, Selâhaddin örneğindeki gibi İslam’ın fethini ve dirilişini çağa taşımak, düşmanın senaryo ve operasyonlarının bilincinde olmak, bireysel ve kitlesel bilinçlenmeyi artırmak, farkındalığı çoğaltmak, boykot ile düşmanı yerle bir edecek psikolojik ve ekonomik harpte aktif olmaktır." ifadelerini kullandı.

"Haram olan sadece domuz eti değildir, domuzların ürettikleri de haramdır!"

"Ey insanlık onuruna sahip olanlar, ey iman ettim diyenler! Basın organlarınızda Gazze’ye yer verin." diyerek açıklamasına devam eden Sevgili, "Çeşitli platformlarda, konuşmalarda Gazze’yi dillendirin. Ey Hayırseverler, yardım kuruluşları listeniz, Gazze’siz olmasın! Ey İnsanlar! Yiyip içtiklerinize, alıp harcadıklarınıza dikkat edin; haram olan sadece domuz eti değildir, domuzların ürettikleri de haramdır. En büyük maddi vazifeleriniz, boykot etmek ve kardeşlerinize yardım etmektir bunu iyice bilmelisiniz!" dedi.

"Filistin’i, Başkenti Kudüs olan, Doğusu ve Batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz"

Sevgili son olarak, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak; Filistin’i, Başkenti Kudüs olan, Doğusu ve Batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. Canımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı da yapmaya hazırız. Hakkı ayakta tutmak arzusunda olan tüm mücahitlere selam olsun! Filistin halkına selam olsun! Kahramanca direnen ve gönlümüze su serpen İzzeddin El-Kassam, İslami Cihad ve adını saymadığımız tüm direniş hattına selam olsun! Bu vesileyle tüm Müslümanların Kudüs Günü’nü ve Kadir Gecesini tebrik ediyor, en kısa zamanda bu günlerin Özgür Kudüs’te ve Mescidi Aksa’da kutlanmasını Yüce Rabbimizden diliyor, bu dava uğrunda mücadele eden ve bedel ödeyen tüm kardeşlerimizi minnetle yâd ediyoruz. Rabbimiz, bizleri de bu yüce dava uğrunda mücadele eden şerefli kullarından eylesin." dileğinde bulundu. (İLKHA)


 

Yorumlar