ESKİ MOSSAD YETKİLİSİ SİMA ŞİNE'DEN İRAN AÇIKLAMASI

Eski Mossad yetkilisi, İran'ın kesinlikle İsrail’e misilleme yapabilecek güçte olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 120 Tarih: 03 Nisan 2024 01:35
ESKİ MOSSAD YETKİLİSİ SİMA ŞİNE'DEN İRAN AÇIKLAMASI

İsrail Ulusal Güvenlik Araştırma Enstitüsü’ndeki İran Programı Başkanı ve eski Mossad yetkilisi Sima Şine, İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına yönelik İsrail saldırıları ve Tahran’dan beklenilen misilleme atakları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Sima Şine, İsrail Kamu Yayın Kurumu KAN’a verdiği röportajda, İran’ın şüphesiz misilleme yapabilecek güçte ve bu yönde harekete geçme kabiliyetine sahip olduğunu vurgulayarak, bundan şüphe duyulmaması gerektiğini savundu.

Eski Mossad yetkilisi ayrıca, İran'ın kendi topraklarından füze ve insansız hava araçları fırlatma kapasitesine işaret ederek uyarılarını sürdürdü.

Bu arada Rus medyasında yer alan bir haber, İran'ın İsrail’e tepkisinin yenilikçi, pratik ve dengeli olacağını öngördü. Dzon adlı internet sitesinde yer alan habere göre Tahran, İsrail işgalinin savunmasındaki bir boşluktan ve İranlı yetkililerin iyi bildiği Tel Aviv’in zayıf yönlerinden yararlanacak.

İran İslam Devrimi Lideri Seyyid Ali Hamenei dün yaptığı açıklamada, İsrail’e verilecek cezanın İranlıların eliyle kesileceğini vurgulamıştı. Hamenei ayrıca, İsrail işgalinin işlediği suçlardan dolayı pişmanlık duyacağının altını çizmişti.

Lübnan ve Suriye'deki Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi de dahil olmak üzere 7 İranlı danışman, İsrail işgalinin pazartesi günü Şam’daki İran konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.

YDH

Yorumlar