NASRALLAH'TAN KUDÜS GÜNÜ AÇIKLAMASI

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah online olarak düzenlenen Dünya Kudüs Günü programında bir konuşma yaptı. 

Görüntülenme: 137 Tarih: 04 Nisan 2024 20:21
NASRALLAH'TAN KUDÜS GÜNÜ AÇIKLAMASI

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah ''Kudüs Minberi'' programında yaptığı konuşmada gündemi değerlendirdi.

Nasrullah, Aksa Tufanı sonucu bu seneki Dünya Kudüs Günü'nün önceki yıllardan çok farklı olarak yapılacağını söyledi.

Dünyanın dört bir yanında düzenlenen İsrail karşıtı gösterilere değinen Nasrullah, ''Filistin, bölge ve dünyada yaşananlar özgürlükseverlerin fırtınasıdır ve bunun gitgide büyüyüp genişlenmesini umuyoruz.'' dedi.

Hasan Nasrullah, ''Gazze'deki Filistin direnişinin başarılarına saygı duyuyoruz. Batı Şeria'daki direniş grupların çabasına ve işgalcilere karşı mücadelenin devamına saygı duyuyoruz.'' ifadesini kullandı.

Nasrullah, İran İslam Cumhuriyeti'ne direniş gruplarına ve Filistin halkına sağladığı büyük destek için teşekkür etti.

BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) “Ramazan ayında acil ateşkes sağlanmasını talep eden” karar tasarısını onaylamasına ilişkin Nasrullah, ''Uluslararası kararları çiğneyen Siyonist düşman dünya kamuoyunu hiçe sayarak sayarak vahşet ve saldırganlığını sürdürüyor.'' değerlendirmesinde bulundu.

Nasrullah, direnişin önemine değinerek, ''Direnişe ihtiyacımız var ve zafer mutlaka Allah'a inananların olacaktır. Aksa Tufanı hedeflerine ulaşmak için hepimiz çaba göstermeliyiz.’’ açıklamasını yaptı.

''Dünya Kudüs Günü’nde Aksa Tufanı’nın elde ettiği stratejik sonuçları ve özellikle de bölgedeki Amerikan ve İsrail projelerinin kayıplarını anlatmak hepimizin görevidir.’’ diyen Hizbullah lideri, direniş sürecine destek veren tüm medya ağlarının direnişi kazanımlarını anlatması gerektiğini vurguladı.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, İslami direniş gruplarının eylemlerine ilişkin, ''Aksa Tufanı operasyonu ve Filistin’i destekleyen direniş cephesinin eylemleri, Siyonist İsrail’i sarstı ve bunun sonuçları zamanla ortaya çıkacaktır.'' diye konuştu.

Mehrnwes 

Yorumlar