ABD VE TERÖRİST İSRAİL REFAH SALDIRISINDA ANLAŞTI

Stratejik Danışma Grubu'nun video konferansının ardından Beyaz Saray, İsrail'in Refah'ta planladığı saldırıda “ABD'nin kaygılarını dikkate alacağını” açıkladı. 

Görüntülenme: 180 Tarih: 02 Nisan 2024 21:16
ABD VE TERÖRİST İSRAİL REFAH SALDIRISINDA ANLAŞTI

El-Meyadin’in bildirdiğine göre, Beyaz Saray bugün yaptığı açıklamada, İsrail’in, yoğun nüfuslu Refah kentine yönelik planladığı saldırıda, bölgesel gerilim tırmanırken “ABD'nin endişelerini dikkate alacağını" duyurdu.

Bu açıklama, ABD ve İsrail'in Stratejik Danışma Grubu'nu (SCG) toplaması ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Sullivan'ın İsrailli mevkidaşı Tzachi Hanegbi ve İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer'in katıldığı iki saatlik bir video konferans gerçekleştirmesinin ardından geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada video konferansın "Refah konusunda yapıcı bir angajmanla" sonuçlandığı belirtilerek "ABD tarafının Refah'taki çeşitli hareket tarzlarıyla ilgili endişelerini dile getirdiği" ve buna karşılık "İsrail tarafının da bu endişeleri dikkate almayı ve SCG'nin gözetiminde uzmanlar arasında takip görüşmeleri yapmayı kabul ettiği" ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, iki tarafın "Hamas'ın Refah'ta yenilgiye uğratılması hedefini paylaştıkları konusunda mutabık kaldıkları" göz önünde bulundurulduğunda, görüşmelerin önümüzdeki hafta içinde yüz yüze yapılabileceği vurgulandı.

Washington Post'ta 29 Mart tarihinde yayımlanan bir haberde de ABD’nin, İsrail'in Refah'ı işgal planını ‘eleştirip’ bunun sonuçları konusunda ‘uyarılarda’ bulunurken, aynı zamanda işgal için milyarlarca dolar değerinde bomba ve savaş uçağını onayladığı bildirilmişti.

YDH

Yorumlar