İBRAHİM REİSİ HAMAS HEYETİNİ KABUL ETTİ

İran cumhurbaşkanı, yaklaşık altı aydır süren İsrail soykırımına karşı Filistinlilerin cesur direnişini övdü ve Filistin meselesini tüm dünyanın meselesi haline getirenin bu dayanıklılık olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 147 Tarih: 28 Mart 2024 14:58
İBRAHİM REİSİ HAMAS HEYETİNİ KABUL ETTİ

İran'dan yayın yapan Press TV'ye göre, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Resi, Çarşamba günü Tahran'da, Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye liderliğindeki Filistin direniş hareketi Hamas'tan bir delegasyonla toplantı yaptı. 

Resi, İran İslam Cumhuriyeti'nin, Filistin milletinin haklarını savunma konusunda kararlılığının ve her zaman Filistin halkının yanında yer alacaklarının altını çizdi. Cumhurbaşkanı, ''Filistin davasına verdiğimiz destekten gurur duyacağız.'' dedi. 

Reisi, "Dünyadaki tüm insanlar için kanıtlanmış olan şey, Filistin meselesinin haklılığı ve İslam Cumhuriyeti de dahil olmak üzere bu meseleyi savunanların benimsediği tutumdur" dedi.

ABD ve Siyonist rejimini Gazze'deki savaşı sona erdirmeye yönelik diplomatik çabalarında ikiyüzlü davranmakla suçlayan Reisi, son aylarda Gazze'de yaşananların İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamını destekleyen ABD ve bazı Batılı hükümetler için bir skandal olduğunu söyledi.

Haniye ise İran hükümeti ve halkına devam eden savaş sırasında Gazze'ye sağladıkları destek için teşekkür ederek Tahran'ın mazlum Filistin halkına verdiği desteğin Filistin meselesine ilişkin derin bir anlayışla desteklendiğini söyledi.

YDH

Yorumlar