IRKÇI İSRAİL'İN YENİ KOMPLOSU ORTAYA ÇIKTI

Savaş sonrası Gazze'nin sorumluluğunu, Direniş karşıtı Filistinlilere vermeyi amaçlayan yeni bir İsrail komplosu ortaya çıkarıldı. 

Görüntülenme: 127 Tarih: 23 Mart 2024 08:42
IRKÇI İSRAİL'İN YENİ KOMPLOSU ORTAYA ÇIKTI

Wall Street Journal gazetesi, Arap ve İsrailli yetkililere dayandırdığı raporunda, İsrail rejiminin, Hamas karşıtı Filistinlileri yardım girişlerinden ve bir bütün olarak Gazze Şeridi'nden sorumlu tutmayı planladığını açıkladı.

Gazeteye göre, İsrail'in gizli komplosu, ateşkese yönelik müzakerelerin devam ettiği kritik bir dönemde İsrail Savaş Kabinesi ve Hamas liderliğinde tepkiye yol açtı.

İsrailli üst düzey bir savunma yetkilisine göre, İsrail rejiminin amacı, yardım dağıtımı konusunda Hamas'la hiçbir bağlantısı olmayan Filistinli liderleri ve iş adamlarını görevlendirmek ve bu çabaya bölgesel destek oluşturmak.

İsrail'in yeni komplo planı, Gazze'ye kara ve deniz yoluyla ulaştırılan yardımın Gazze'ye girmeden önce İsrail güçleri tarafından denetlenmesini, denetim sonrasında depolara nakledilmesini ve daha sonra dağıtım için Direniş üyesi olmayan Filistinlilere sunulmasını öngörüyor.

Bu kişilerin görevleri yardım dağıtımıyla sınırlı değil.

WSJ’nin haberine göre, İsrail, onlara aynı zamanda zengin Arap rejimleri ve güvenlik güçlerinin desteğiyle Gazze Şeridi üzerinde yetki vermeyi planlıyor.

WSJ ayrıca, Direnişle bağlantılı olduğunu iddia ederek soykırım ve kıtlıkla karşı karşıya kalan Filistinlilere yardım yapılmamasını meşrulaştıran Benyamin Netanyahu ve hükümeti yüzünden yardım teslimatlarının aksadığını belirtti.

YDH

Yorumlar