HAMAS'TAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Üst düzey bir Filistin İslami Direniş Hareketi- Hamas yetkilisi, Siyonist Rejim İsrail'in bu grubun ateşkes önerisine olumsuz yanıt verdiğini belirterek, Binyamin Netanyahu'yu anlaşmayı engellemekle suçladı. 

Görüntülenme: 137 Tarih: 21 Mart 2024 10:03
HAMAS'TAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Hamas'ın üst düzey yetkililerinden Usame Hamdan,bu hareketin Gazze'de ateşkes sağlama planına İsrail'in tepkisinin olumsuz olduğunu söyledi.

Usame Hamdan, İsrail'in Hamas'ın üç aşamalı planına tepkisini "olumsuz tavır sergilediler ve bu rejimin halkımızın isteklerine karşı çıktığını" şeklinde anlattı.

HAMAS yetkilisi Hamas'ın planının Gazze'deki çatışmaların durdurulması, yerinden edilenlerin ellerine dönmesi ve İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nden çekilmesini içerdiğini sözlerine ekledi.

Hamas'ın esneklik göstermesine rağmen Siyonist Rejim İsrail'in daha önce kabul ettiği hususlardan geri adım atarak erteleme politikasını sürdürdüğünü söyledi. Hamdan, bu konunun müzakerelerin çıkmaza girmesine yol açabileceğini söyledi.

Binyamin Netanyahu'yu anlaşmayı engellemekle suçlayan Hamdan, "eğer Amerika gerçekten Gazze'deki soykırımı bitirmek istiyorsa İsrail'e silah göndermeyi bırakması gerekiyor"  diye belirtti.

tesnim

Yorumlar