İŞGALCİ İSRAİL KATAR'A ÜST DÜZEY HEYET GÖNDERDİ

İsrail hükümetinin güvenlik kabinesi, Katar'daki esir takası müzakerelerine devam etmek üzere gönderilecek üst düzey heyeti atadı. 

Görüntülenme: 196 Tarih: 18 Mart 2024 14:15
İŞGALCİ İSRAİL KATAR'A ÜST DÜZEY HEYET GÖNDERDİ

Siyonist rejim hükümetinin güvenlik kabinesi pazar gecesi Katar'daki esir takası müzakerelerine devam etmek üzere üst düzey bir heyet gönderme kararı aldı ve heyete görüşmeleri yürütmesi konusunda genel bir yetki verdi.

Heyete verilen genel yetki, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın kararlaştıracağı bazı konularla sınırlı.

Bununla beraber güvenlik kabinesi toplantısında, hükümetin bazı üyeleri arasında sözlü atışmalar yaşandı.

Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, atamalarla ilgili bir tartışma sırasında hükümetin hukuk danışmanına "Müdahale etmek istemedim, zira zaten savaşta şehit düşmüş komutanlar atanıyor, ancak hukuk danışmanına sormak zorundayım, söyleyin bana, polis komiseri için neden farklı bir yasa var?" dedi.

Hukuk danışmanı, "Bunun yeri burası değil. Bunu size şahsen açıklayacağım," yanıtını verdi.

Ben-Gvir ise, "Burada konuşalım. Neden Şin Bet'in başkanına değil de komiser ve Genelkurmay Başkanına müdahale ediyorsunuz? Genelkurmay Keşif Biriminde olmadığı için mi? Doğru yerden gelmediği için mi?" diye konuştu.

Bu konuşmanın ardından Bakan Yifat Şaşa Biton, Ben-Gvir'e Genelkurmay Başkanı ve Şin Bet Başkanı'na saldırmayı bırakmasını söyledi. Bunun üzerine Ben-Gvir, "Soru sormaya yetkim var! Yakında Genelkurmay Başkanı'na hakaret ettiğim ortaya çıkacak. Burada soru sormanın ve konuşmanın yasak olduğu günler geride kaldı. Beni susturamayacaksınız," ifadesini kullandı.

YDH

Yorumlar