HAARETZ GAZETESİNDEN ÇARPICI ANALİZ

Haaretz gazetesi, Filistin direnişinin müzakerelerdeki taleplerinin arttığını ve bunun çalıştığı stratejik zafer imajının bir parçası olduğunu yazdı. 

Görüntülenme: 205 Tarih: 18 Mart 2024 14:55
HAARETZ GAZETESİNDEN ÇARPICI ANALİZ

İsrail merkezli Haaretz gazetesi, geçmiş anlaşmalarda Filistinli mahkumların serbest bırakılmasının direniş tarafından bir başarı olarak görüldüğünü, ancak bu kez direnişin stratejisinin bir parçası olarak müebbet hapis cezasına çarptırılan mahkumların serbest bırakılmasında ısrar ettiğini anımsattı.

Gazetede Zvi Barel imzasıyla yer alan makalede, "Taleplere bakılırsa bu beklenmedik bir şey değil ancak geçmişteki anlaşmalarda Hamas'ın temel hedefi mahkumları kurtararak bir başarı elde etmek olarak görülüyordu," denildi.

Makalede, "Bu kez mahkumların serbest bırakılması talebi, örgütün çizmeye başladığı stratejik zafer imajının bir parçası," ifadesine yer verildi.

Öte yandan İsrailli kaynakların, anlaşmazlığın mahkumların sayısıyla değil, 'nitelikleriyle' ilgili olduğunu söylediği aktarılan makalede işgal rejiminin, direnişin esir tutulan her kadın asker için 50 Filistinli mahkumun serbest bırakılması talebini prensipte kabul ettiği belirtildi.

Makalede şöyle devam edildi: "İsrail ne Hamas'ın ne de mevcut Filistin Yönetimi ya da 'yeniden canlandırılmış' Filistin Yönetimi de dahil olmak üzere herhangi bir Filistinli oluşumun projeden sorumlu olmasını hiçbir koşulda kabul etmeyecektir."

YDH

Yorumlar