ÇİN'DEN HAMAS'A DESTEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırıların ve katliamların en kısa sürede sona erdirilmesinin, ,işgal ordusunun Gazze Şeridi’nden çekilmesinin, yerlerinden edilen insanların geri dönmelerinin, gerekli barınak ve yeniden imarın sağlanmasının zorunlu olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 189 Tarih: 18 Mart 2024 10:58
ÇİN'DEN HAMAS'A DESTEK

Heniyye, dün (17 Mart Pazar) Çin Dışişleri Bakanlığı Batı Asya ve Kuzey Afrika İşleri Departmanı’ndan Büyükelçi Wang Kejian ve Doha’daki Çin Büyükelçisi Cao Xiaolin ile görüştü.
 

Hamas lideri, tam egemenliğe sahip ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması, dönüş ve geleceğini belirleme hakkının sağlanmasıyla siyasi hedeflerin ve beklentilerin gerçekleştirilmesi gerektiğine işaret etti.
 

Görüşmede Filistinli ve Çinli heyetlerin Gazze Şeridi’ndeki son durumu, Filistin halkının maruz kaldığı saldırıları durdurma ve Gazze Şeridi sakinlerine acil insani yardım ulaştırma yollarını ele aldıkları ifade edildi.
 

Heniyye, Filistin ve Çin halklarını birbirine bağlayan güçlü ilişkiden gurur duyduğunu dile getirerek, Çin’in Birleşmiş Milletler, Güvenlik Konseyi ve Uluslararası Adalet Divanı’nda oynadığı role, Gazze Şeridi’ne insani yardım göndermesine övgüde bulundu.
 

Çin Büyükelçisi Xiaolin de Filistin ve Çin halkları arasındaki ilişkinin tarihi ve güçlü olduğunu belirterek, Çin’in Filistin davası konusundaki tavrının değişmediğini, Filistin halkının özgürlük, bağımsızlık ve devletini kurma haklarını desteklediğini söyledi.
 

Savaşın durması ve Filistinlilerin maruz kaldıkları katliamın sona ermesi gerektiğini ifade eden Xiaolin, Hamas’ın Filistin toplumunun bir parçası olduğunu kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar