FRANSIZ MİLLETVEKİLİ THOMAS PORTES'TEN İŞGALCİ İSRAİL'E KINAMA

Fransa’daki muhalif “Boyun Eğmeyen Fransa” Partisi üyesi milletvekili Thomas Portes, işgal rejiminin Gazze Şeridi’nde Amerika’nın ve Avrupa’nın desteğiyle savaş suçları işlemeye devam ettiğini söyledi. 

Görüntülenme: 181 Tarih: 18 Mart 2024 15:13
FRANSIZ MİLLETVEKİLİ THOMAS PORTES'TEN İŞGALCİ İSRAİL'E KINAMA

İsrail’i destekleyen şirketleri boykot etme çağrısında bulunan Portes, dün (17 Mart Pazar) sosyal paylaşım platformu “X” hesabında İsrail ordusunun saldırısında şehit düşen Filistinli küçük bir kızın videosunu yayınladı.
 

Portes, “Gazze Şeridi’nde yeni bir korku gecesi.. Filistin’in çocukları için yeni bir ölüm gecesi” notuyla yaptığı paylaşımda, İsrailli savaş suçlularının Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’nin himayesinde soykırım yapmaya devam ettiklerini kaydetti.
 

Fransız milletvekili, bir diğer paylaşımında da İsrail işgalini destekleyen şirketlerin boykot edilmesini istedi.
 

İsrail’in hâlâ devam eden saldırılarında siviller arasında can kayıplarının her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Portes, Gazze Şeridi’ndeki insani krizin felaket boyutuna ulaştığını ifade etti.
 

Boykot edilmesi gereken şirketlerin logolarını paylaşan Fransız milletvekili, “Irkçı ayrımcı İsrail devletini boykot edin. Filistinlilerin göçe zorlanması sona ermeli. Geri dönüş Filistinlilerin hakkıdır” dedi.
 

İşgal ordusunun geçen yıl 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar çoğu kadın ve çocuk binlerce kişinin hayatını kaybetmesine, on binlerce kişinin yaralanmasına ve benzeri görülmemiş büyük bir yıkıma yol açtı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar