NASIR KENANİ: SİYONİSTLERİN İRAN'I BÖLME ARZUSU MEZARA GİDECEK

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Siyonist rejimin eski yetkilisinin İran'ın bölünmesine ilişkin saçma açıklamalarına yanıt olarak şunları vurguladı: İran'ı bölme arzusu tıpkı son kırk yılın diğer batıl arzuları gibi mezara gidecektir. 

Görüntülenme: 128 Tarih: 17 Mart 2024 09:02
NASIR KENANİ: SİYONİSTLERİN İRAN'I BÖLME ARZUSU MEZARA GİDECEK

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Siyonist rejimin eski güvenlik yetkilisinin İran'ın bölünmesine ilişkin saçma açıklamalarına yanıt olarak X sosyal medya ağındaki resmi hesabında şunları yazdı: Morthay Kidar eski Siyonist rejimin güvenlik yetkilisi ve Sedat-Begin Siyonist düşünce kuruluşu üyesi) Küstahça açıklamalarda İran İslam Cumhuriyeti'nin 6 ülkeye bölünmesi gerektiğini belirtti. Bu uğursuz dileğin gerçekleşmesinin temelinde İran'daki farklı etnik grupların kışkırtılmasının yattığını söyledi.

Bu zavallı Siyonist geçen yılın nisan ayında da Siyonistlerin bazı komşu ülkelerdeki askeri eylemlerini doğrularken şunları söylemişti: "İran'ı parçalara ayırmalıyız" Bu açık söylemler  zalim düşmanların aziz İran'a yönelik kötü niyetlerinin göstergesidir.

Kenani ayrıca şunları yazdı: Siyonist düşmanın içindeki duygularını bu kadar küstahça açığa vurması ilk kez değil. İran İslam Cumhuriyeti'nin kırk yılı aşkın bir süredir bu sözleri duyduğu ve gururlu yaşamını her zamankinden daha sağlam bir şekilde sürdürdüğü gerçeği bir yana, gerileyen Siyonistlere bir kez daha hatırlatmak gerekiyor: Farklı etnik gruplardan oluşarak İslami İran'ın güzel gövdesini oluşturduğumuz bu toprakların birlik içinde, güçlü ve kudretli kalması ve topraklarının hiçbir parçasının kaybolmaması için son 45 yılda 250 bine yakın insan canını feda etti. Onların kanları için bu birliği korumak vazifemizdir

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü şunları söyledi: Aziz İran'ın şanı ve İran İslam Cumhuriyeti'nin otoritesi uğruna ölenler, İran'ın gururlu bayrağı altında kuzeyden, güneyden, doğudan, batıdan ve merkezden ve çeşitli etnik gruplardan bir araya gelen kadın ve erkeklerdi.

İran İslam Cumhuriyeti, kırk yıldır söyleyenleri kurtlara yem haline gelen saçma sapan sözleri duyuyor.

Kenani yaptığı paylaşımın sonunda şunları vurguladı: Son kırk yılın diğer batıl temennileri gibi İran’ı parçalama arzusu da Gazze Şeridi'ndeki halkın direniş hareketine bile karşı duramayan ve cinayetlerle asla onarılamayacak başarısızlıklarını telafi etmek için kadınları ve çocukları ahlaksızca öldürenlerle mezara gidecektir.

tesnim

Yorumlar