MOSSAD İRAN'A KARŞI YENİ FİLMLER YAPILMASINI DESTEKLİYOR

Son yıllarda Mossad işbirliğiyle gerçekleştirilen Siyonist film yapımlarının hacmi büyük oranda artmış ve bu eserlerin başlıklarında "Tahran" ismi çok sık tekrarlanmaktadır. 

Görüntülenme: 152 Tarih: 16 Mart 2024 09:01
MOSSAD İRAN'A KARŞI YENİ FİLMLER YAPILMASINI DESTEKLİYOR

Sahte İsrail rejiminin sineması bu kez "Otel Tahran" adında İran karşıtı bir film daha çekmeye hazırlanıyor.  Korkutucu bir ruh haliyle "Tahran Oteli" eylemi, İsrail'in İran karşıtı istihbarat teşkilatının gerçek dünyadaki başarısızlıklarını, bu baskıcı rejimin zaferi olarak sunmayı amaçlıyor.

Çekimleri mayıs ayında başlayacak olan "Otel Tehran"ın yönetmeni Guy Moshe dördüncü filmini çekiyor ve bu ülke dışında hiçbir şöhreti yok.

"Tahran Oteli"nin senaryosu "Bazel Bassi"nin yardımıyla Moshe tarafından yazılmıştır. Bassi senarist olduğunu iddia etse de bundan önce Amerikan casus teşkilatı CIA'nın özel harekât memurlarından biriydi.

Görünüşe göre filmin yapımında, uluslararası film yapım şirketlerinin en bilinmeyenleri arasında yer alan dört bağımsız film yapım şirketi yer alıyor.

Tahran Oteli'nin yapım sürecinde bu bilinmeyen yatırımcıların ve Basel Bassi'nin varlığı, filmin Mossad'ın emriyle ve onun yeşil ışığıyla çekileceği yönündeki gerçeğe çok yakın spekülasyonları alevlendirdi.

Film uzmanlarına göre bu film muhtemelen yalnızca işgal altındaki Filistin'deki aşırılık yanlısı ve savaş çığırtkanı güçler tarafından beğenilebilir ve burası dışında izleyicisi olmayacak. Gözlemciler, Hotel Tahran yapımına ilişkin haberin, bilinmeyen birkaç film sitesi ve dergide yer alması dışında Variety, Screen Daily ve Hollywood Reporter gibi saygın yayınlarda yer almaması gibi ilginç bir gerçeği dile getiriyor ve bu nokta şunu gösteriyor: bu filmin sinematik değeri ve inandırıcılığı yoktur.

Siyonist rejimin casus örgütü, üretimlerinde başta İran olmak üzere direniş güçleri alanındaki başarısızlıklarını haklı çıkarmak için detaylı bir plan izliyor ve sahte gösteriler yaparak İran'ı dünya kamuoyuna savaşçı bir ülke olarak tanıtmaya çalışıyor.

2020 yılında Apple TV tarafından dünya çapında yayınlanan Daniel Sirkin'in "Tahran" dizisi ve 2023 yılında yapımı olan ve henüz vizyona girmemiş olan Eran Riklis'in yönettiği " Tahran'da Lolita Khani " filminin yapımcılığını üstlendikten sonra; "Otel Tahran" filmi İran İslam Cumhuriyeti'nin başkenti unvanıyla çekilen üçüncü filmdir.

Mossad, "Hotel Tahran"a benzer filmler yaparak, İran'ın nükleer enerjiye barışçıl erişimi için bir marj yaratmayı amaçlıyor.

İran, hukuki hakkını elde etmek adına son yirmi yılın en ağır yaptırımlarına maruz kalmış, İran milleti de bu yaptırımlara karşı ayağa kalkmıştır. Bu, Amerikan casus teşkilatı CIA'nın ve Siyonist rejimin casus teşkilatı Mossad'ın, İran İslam Cumhuriyeti'nin güvenilirliği konusunda kamuoyunu etkilemek için film yapımlarıyla doğrudan çalışmasına neden oldu.

parstoday

Yorumlar