USAME HAMDAN'DAN REFAH AÇIKLAMASI

Hamas liderlerinden biri, İsrail'in kamuoyunu Gazze'deki savaşı durdurmaktan uzaklaştırmaya çalıştığını belirterek "İşgalci düşmanın Filistin'de katliam ve soykırıma devam etmekten başka planı yoktur." açıklamasında bulundu. 

Görüntülenme: 113 Tarih: 16 Mart 2024 08:40
USAME HAMDAN'DAN REFAH AÇIKLAMASI

İRNA'ya göre; Usame Hamdan Cuma gecesi yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Siyonist düşman, Filistin ulusunun soykırımı olan Refah'a saldırmak konusundaki gerçek niyetini gösterdi. Refah'a kara saldırısının engellenmesi için tüm çabamızı göstereceğiz ve tüm taraflarla görüşeceğiz."

"Bizim tutumumuz Filistin halkının çıkarlarını ve taleplerini desteklemektir." vurgusunda bulunan Hamdan teklif ettikleri planın savaşın durdurulmasını, işgalci güçlerin geri çekilmesini ve yardım aşamasının başlatılmasını vurguladığını belirterek "Esir değişimi yapılmalı, ancak bu, esası savaşın durdurulması olan temel meselelerden vazgeçilme pahasına yapılmamalıdır." ifadesinde bulundu.

Hamdan  sözlerinin sonunda şunları söyledi:
"Gazze'de savaş sonrası koşulların belirlenmesi tamamen Filistinlilerin sorumluluğunda olup, işgalci düşman ve destekçilerinin bu konuya müdahale etmesine izin verilmemektedir."

parstoday

Yorumlar