SİYONİST REJİMİN 7 YALANI (ANALİZ)

Siyonist rejim, son aylarda yalanlar yayarak Gazze'de hayali başarılar yaratmaya ve vahşetini meşrulaştırmaya çalıştı ancak bugüne kadar birçok kez skandala maruz kaldı. 

Görüntülenme: 106 Tarih: 16 Mart 2024 17:31
SİYONİST REJİMİN 7 YALANI (ANALİZ)

Bu yazıda Siyonist rejimin Gazze savaşıyla ilgili yedi yalanı üzerinde duracağın

1- Ateşkesi kim ihlal etti?

Siyonistlerin ilk yalanı, Filistin İslami direniş hareketi Hamas'ın Mescid-i Aksa'ya saldırı operasyonu düzenleyerek Gazze Şeridi'ndeki ateşkesi ihlal ettiği yönündeydi. Siyonist rejimin ordusu, Hamas'ın 7 Ekim operasyonu öncesinde defalarca Gazze'yi hedef alırken, Ürdün Nehri'nin Batı Yakası'nda da  230'dan fazla Filistinliyi öldürürken bu yalanı ortaya atmıştı. Aslında Aksa Tufanı operasyonu öncesinde ateşkesi ihlal eden İsrail'di.

2- İsrailli esirlerin serbest bırakılması; Yalan öncelik!

İkinci yalan ise İsrail ordusunun önceliğinin Gazze Şeridi'ndeki esirlerin serbest bırakılması olduğuydu. Amerikalı sunucu Mehdi Hasan'a göre gerçek şu ki bu konu İsrailliler için bir öncelik değil, Gazze'de çok sayıda İsrailli esiri İsrail ordusu güçleri tarafından bombalamalar, silahlı saldırılar ve evlerin havaya uçurulması sırasında öldürüldü.

3- Bebeklerin başlarının kesilmesi; Çocukların katili kim?

İsrail'in üçüncü yalanı Hamas güçleri tarafından 40 bebeğin kafasının kesilmesiydi. Amerikan kanalı "CCN"nin muhabirinin bile yayınladığı için özür dilemek zorunda kaldığı bir yalan. İsrail bu yalanı geniş çapta destekledi ancak herhangi bir kanıt sunmadı, daha sonra bu iddianın tamamen asılsız olduğu ortaya çıktı. CNN muhabiri "Sara Sidner" bu büyük yalanı X sosyal medya hesabında şunları yazdı: "İsrail, Netanyahu'nun bürosunun bebeklerin kafalarının kesildiği yönündeki iddiasını doğrulayamayacağını açıkladı.Sözlerimde daha dikkatli olmam gerekiyor ve bunun için özür dilerim."

4-  El Şifa hastanesindeki Hamas komuta merkezi

Bu rejimin hastanelere yönelik yaygın saldırıları nedeniyle uluslararası alanda yaygınlaşan eleştirilerin ardından İsrailliler; cinayetlerini meşrulaştırmak için yeni bir yalan ortaya attılar; o da Şifa Hastanesi dahil tıp merkezlerinde Hamas komuta merkezlerinin varlığıydı. Bu yalan Uluslararası kuruluşlarca ortaya atıldı. Siyonistler Şifa Hastanesi'ne saldırıp bodruma ulaştığında uluslararası kuruluşlar, bu hastanede Hamas güçlerine ait bir komuta kontrol merkezinin bulunmadığını ortaya çıkardı. İsrail eski Başbakanı Ehud Barak, CNN'e verdiği röportajda bu iddianın yalandan başka bir şey olmadığını itiraf etti.

5- Filistin Sağlık Bakanlığı istatistiklerine güven eksikliği

İsrail ordusunun sözcüsü, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında şehit ve yaralı sayısının çokluğu nedeniyle uluslararası alanda yaygınlaşan eleştirilerin ardından şöyle bir iddiada bulundu:

"Filistin Sağlık Bakanlığı'nın istatistiklerine güvenilemez ancak İsrailli gazeteciler ve analistler Gazze'de Filistin Sağlık Bakanlığı dışında güvenilir bir kaynak bulamadılar ve en ünlü İbrani gazeteleri bu kaynağa dikkat ediyor." Son raporlara göre Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarında 31.000'den fazla Filistinli şehit oldu, 72.000'den fazla Filistinli ise yaralandı.

6-  Gazze'de kıtlık yok yalanı!

Altıncı yalan İsrail'in Gazze'de kıtlık olmadığını iddia etmesidir. Bu ise uluslararası kuruluşlar tarafından defalarca reddedilen bir iddiadır. BM çocuklara Yardım Fonu "UNICEF" sözcüsü "James Elder", geçtiğimiz günlerde Gazze'de yaşanan insani felaketten duyduğu endişeyi dile getirerek, Gazze'deki felaketleri anlatmaya uygun kelimelerin bulunmadığını belirtmişti. Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı "Martin Griffiths" geçtiğimiz günlerde yarım milyon Gazze sakininin kıtlığın eşiğinde olduğunu duyurdu.

7- Filistinlilerin öldürülmesinin nedenin Hamas olduğu yalanı

Tel Aviv'in yedinci yalanı, Gazzelilerin Hamas'a oy verdikleri için öldürüldüğü yalanıdır.  Gazze'deki son seçimlerin yaklaşık 20 yıl önce yapılmış olmasına rağmen bu böyle. Şehitlerin çoğu o dönemde doğmamıştı bile. İsrail rejimi, 7 Ekim 2023'ten bu yana Batılı ülkelerin tam desteğiyle Gazze Şeridi'nde ve Ürdün Nehri'nin Batı Yakası'nda savunmasız ve mazlum Filistin halkına karşı büyük bir katliam başlatıyor. İsrail rejimi, 1917 yılında İngiliz sömürgeciliğinin tasarımı ve Yahudilerin farklı ülkelerden Filistin topraklarına göç etmesiyle oluşturulmuş ve 1948 yılında varlığı ilan edilmiştir.  O tarihten bu yana Filistinlileri soykırıma uğratmak ve topraklarının tamamını ele geçirmek için çeşitli toplu katliam planları yürütüldü.

parstoday

Yorumlar